Суперуспешните IL DIVO ще завладеят публиката в НДК

Американският тенор Дейвид Милър, френският поп певец Себастиен Исамбард и швейцарският тенор Урс Бюлер ще отпразнуват живота със специална селекция от най-обичаните си интерпретации на легендарни световни песни на 22 октомври в зала 1 на НДК. Емоционално наситеното им турне Greatest Hits Tour, посветено на колегата им Карлос Марин, вече премина през Испания, а отзивите от концерта в Скопие през миналата седмица са повече от положителни. След събитието в София формацията продължава с изяви в Хелзинки, Будапеща, Антверпен, Краков, Амстердам и още много.

Тримата изпълнители споделят: „Пазим изключително топли спомени за публиката в България начина, по който тя ни посреща. Нямаме търпение да излезем пред нея отново на живо, след паузата, която всички се наложи да преживеем през последните години. Обещаваме едно искрено и силно емоционално шоу, в което ще споделим много лични моменти и прекрасна музика“.

В програмата, подготвена за феновете, влизат редица от най-въздействащите хитове на IL DIVO, както и незабравими песни, любими на самия Марин. Като гост-изпълнител в грандиозното шоу се включва Стивън Лабри. Той е едва 34-годишен, а Opera News вече го класира сред петте лирични баритони, които задължително трябва да се чуят на живо.

IL DIVO е най-успешната класическа кросоувър група в международната музикална история от самото си основаване през 2003 г. до момента. С над 30 милиона продадени записи, 160 златни и платинени албума в 33 държави, те са и първите изпълнители, съчетаващи умело класическото оперно пеене с поп звучене, които имат дебютен албум на първо място в класацията Топ 200 на Billboard. Едноименният първи албум IL DIVO поставя край на 25-годишният рекорд на Led Zeppelin, които се изкачват на върха, без преди това да са имали комерсиален сингъл.

Продуцентският усет на Саймън Коуел, който събира IL DIVO заедно, се оказва безпогрешен. Те участват в Кралското вариететно шоу пред кралица Елизабет II, записват основната тема за световната купа по футбол FIFA 2006, като я изпълняват пред повече от 1 милиард души, откриват концертите от турнето в Америка на легендарната Барбра Страйсънд. IL DIVO имат записани дуети със звезди като Селин Дион, Тони Бракстън и други.

Турнето в памет на покойния Карлос Марин подкрепя и техния десети студиен албум, For Once In My Life: A Celebration Of Motown (Decca Gold), наличен сега, както и Фондация Карлос Марин.

Последни бройки от всички категории билети за шоуто на IL DIVO на 22 октомври в зала 1 на НДК са налични в мрежата на Eventim, на касите на Билетен център НДК и онлайн на https://www.eventim.bg. Организатор на събитието е Pragma Music Entertainment.

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share