Лондонската седмица на модата започна с дефиле на Пол Костело

Ирландският дизайнер Пол Костело откри Лондонската седмица на модата с колекция, която се връща към романтиката и меките линии, съобщи Ройтерс.

Той предложи класически сака, фракове, широки ленени панталони, пуловери с остро деколте и рокли с флорални мотиви и рюшове. 

Линията за пролет/лято 2024 „Джардино“ е вдъхновена от италианския филм „Градината на Финци-Контини“. Тя се придържа към цветна палитра от синьо, кремаво, пясъчно и екрю.

„(Връщам) малко романтика и малко женствеността в модата“, казва Костело пред Ройтерс.“Станахме толкова агресивни и независими . . . , но аз просто се върнах към стария стил на красиво модно ревю, красиви модели.“

На фона на градинските декори някои модели носеха ракети за тенис или чукчета  за крокет.

Лондон е вторият етап от едномесечния моден маратон пролет/лято 2024, който започна в Ню Йорк и ще последва в Милано и Париж. През следващите дни в британската столица колекциите си ще представят марки като „Бърбъри“,  „Дж. У. Андерсън“, „Ердем“. В програмата са около 50 дефилета и множество презентации на около 80 дизайнери.

Тази година Британският моден съвет (BFC) празнува 30-годишнината на програмата NEWGEN, която предоставя финансови средства за подкрепа и наставничество за нови дизайнери. Сред предишните възползвали се от нея са покойният Александър Маккуин, както и Ердем и Андерсън. 

Седмицата на модата в Лондон ще продължи до утре. БТА

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share