Дамските облекла на „Исей Мияке“ са вдъхновени от вятъра и светлината

Големи триъгълни рамене и прилепнали по тялото рокли:  модната къща „Исей Мияке“ внася в женския гардероб структура, вдъхновена от вятъра и светлината, предаде АФП.

Японската марка – една от първите, която прави костюми за танцьори и известна с еластичните си дрехи –  представи и своя версия на панталона: обемен от лека, ефирна материя, в черно, розово или електриково синьо. 

Роклите, носени с маратонки или кецове, са по-елегантни. Дълга черна рокля с драперии откри ревюто на „Исей Мияке“ в рамките на Седмицата на модата в Париж, като очерта линиите на колекцията.

Както винаги при японската модна къща, ревюто беше мултидисциплинарно изживяване. Моделите изпълниха съвременни хореографии, които раздвижиха големи късове гофрирана хартия, украсяващи зоната на подиума. 

Обемните шапки към монохромните визии придаваха на ревюто мечтателно измерение.  

Колекцията се стреми да придаде форма на толкова ефимерни неща като вятъра и светлината, отбелязва АФП.

Дизейнерите на „Исей Мияке“ използват традиционни иновативни процеси, както в случая с рокли, чиято предна част наподобява драперия. За други модели са предпочетени щампи с преливащи се цветове, комбинирани с подходящи чорапогащи. 

Друга серия рокли е сътворена чрез усукване и фиксиране на структурата, като е използван само едно парче. БТА

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share