Виненият туризъм у нас е целогодишен

Истинското вино се прави само от грозде. Това заяви за Дарик радио Гергана Тодорова – основател на първия онлайн пътеводител за винен туризъм в България Winetours.bg.

Виненият туризъм у нас е целогодишен и привлича все повече чужди туристи, отчете Тодорова и добави, че в момента той е във възход. Тя призна, че страната ни все още е екзотична дестинация по отношение на винения туризъм, но благодарение на добрата работа на някои туроператори, към него са привлечени и чужденци.
Все по-голяма популярност набират различни плодови вина като малиново, смокиново, ягодово и др. Истинското вино обаче се право само от грозе, подчерта Гергана Тодорова – основател на първия онлайн пътеводител за винен туризъм в България.

„За мен е странно изписването на „вино“ върху етикетите, когато става въпрос за напитка, произведена от различен плод. Вероятно има някаква причина това да е позволено, но за мен и за всеки истински винолюбител виното е само от грозде“, каза тя.

червено вино



Въпреки, че България все още е екзотична дестинация за винения туризам, страната ни се радва и на чуждестранен интерес. „Благодарение на добрата работа на някои туроператори се достига до този нишов канал и се привличат туристи, които идват конкретно за виното в България“, посочи Гергана Тодорова.

Виненият туризъм е целогодишен, дори и през най-горещите дни от годината, тъй като температурите в избите са около 14-15 градуса.
„Дори и най-топлите месеци могат да имат позитиви за винения туризъм“, смята Тодорова.

Гергана Тодорова посочи, че пандемичната година е била трудна за винения туризъм – някои изби не са отворили врати отново, но други пък са преориентирали дейността си чрез по-разнообразни услуги за туристите. източник: dnews.bg

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share