Най-романтичните градове на Стария континент (част 1)

Ако искате да си направите градска романтична почивка и първото място, което се появи в главата ви, е Париж, то не бързайте да запазвате самолетни билети, а помислете още веднъж. Макар да е вярно, че разхождането под ръка с партньора ви по река Сена е прекрасно нещо, което да направите, за да запечатате статуса на връзката си, едва ли е оригинално. Ние сме ви приготвили малко по-нетрадиционни и интересни идеи за романтични градски почивки, които ще предизвикат вдъхновение за Свети Валентин или някоя предстояща годишнина. Те със сигурност ще накарат и най-студените сърца да се стопят на 14 февруари.

1. Верона

Неслучайно Верона беше декорът за Ромео и Жулиета на Шекспир, но балконската сцена далеч не е единствената романтична зона на този италиански град. Само на час път от оживените канали на Венеция, любимите двойки могат да се насладят на Верона в целия ѝ блясък. Ще имате възможност да разгледате красиви места в романтична атмосфера. Можете да покажете привързаността си, като отидете на шопинг за този специален любовен знак в прочутата търговска зона на града Via Mazzini. Градът дори има свой собствен Фестивал на любовта, специално заради 14 февруари, така че романтичният уикенд тук ще бъде всичко друго, но не и скучен.

2. Прага

Прага може да се слави с евтините си бири, но не позволявайте това да хвърля сянка върху любовната ѝ страна. Зашеметяващ като картичка, този град има не по-малко от 100 църковни кули, което го прави романтично бягство за тези, които се радват на архитектурата. Чешката столица е чудесна комбинация от стиловеи епохи- барок, готика и ренесанс. Разхождайки се ръка за ръка из старинните му улички по каменните мостове и пленяващите площади, вие ще приличате нна герои от приказка.  И не забравяйте да си вземет катинарче, за да може да се отправите към известния мост на влюбените. Това е малко, но специално място, където стотици двойки са прикрепили катинар със съобщение като знак за трайната си привързаност един към друг. За да свалите тежестта от краката си след цялото това ходене, защо да не се почувствате като истински принц и принцеса, докато се возите из тесните улички на очарователния Стар град в Прага в елегантен конски впряг?

3. Виена

Комбинацията от красиви улици, великолепна архитектура, хотели и спокойна атмосфера на Виена я прави идеалната дестинация за двойки, които копнеят за усамотение.  Ако сте гледали филма “Преди изгрев слънце”, вече ще знаете, че това е един от най-романтичните градове в Европа. Подобно на героите от филма, няма да ви отнеме много време, за да се влюбите отново в партньора си. Изберете си един от многото барове на покрива, разпръснати из града, където можете да се насладите на невероятна гледка към хоризонта, докато отпивате от алкохолния коктейл.
Направете времето си толкова специално с романтична вечеря на свещи на едно от най-старите виенски колела в света. Тук можете да достигнете замайващи висоти, като вечеряте с тристепенно меню в собствената си частна кабина за 90 минути.

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share