Семейството е на преден план в новата колекция на „Шанел“ (видео)

Френската модна къща “Шанел” изведе семейството на преден план при представянето на колекцията си висша мода. Те показаха линията си при спазване на социална дистанция и в присъствието на малко известни лица.

На дефилето присъстваха много малко гости, сред които Пенелопе Крус, Марион Котияр и Лили-Роуз Деп. В условията на ограничителни мерки заради COVID-19 във Франция, модната къща излъчи онлайн видео за почитателите на модата.

Пролетно-лятната haute couture колекция черпи образите си от един свободен, летен, романтичен сватбен ден в Южна Франция, където слънцето грее ярко, булките са заобиколени от множество цветя, настроението е приповдигнато, а атмосферата е семейна и щастлива.

„Обожавам събитията, на които се събират цели семейства и могат да се видят толкова поколения на едно място. Това е духът на Chanel днес. Chanel е семейство“, заявява дизайнерката Виржини Виар.

Флорални мотиви украсяват и творенията на дизайнерката Виржини Виар – бродирани върху дантелени топове или върху рокли. Цветя разцъвфаха и от косите на моделите претворени в приказни корони.

Колекцията, издържана основно в черно и в пастелни тонове, е сътворена основно от органза и тюл. Впечатление правят воланите на полите, болерата, ризите, съчетани с елеци, комбинирани с традиционните за “Шанел” костюми от туид.

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share