101 отбивки за влюбени

Да посрещаш залеза с вино в ръка сред ароматни лозя и „тоскански пейзажи“ по долината на Струма. Да спиш в иглу на върха на планина. Или да нощуваш в балон под звездното небе в подножието на Врачанския Балкан.

Има места, които могат да ви накарат да се влюбите. Не просто в околните забележителности, но и в човека до вас. Те притежават особена магия, която трудно се описва с думи, но се усеща, когато си там. Предложените в този пътеводител дестинации са именно от този вид.

В допълнение към 101 от най-красивите места в България, на които да се насладите с любимия човек, книгата съдържа и Бонус част. В нея ще откриете допълнителни 50 предложения за романтичен уикенд – къщи за гости, хотели, винарни и други места, които са идеални скривалища от градския шум и забързания ритъм на ежедневието в компанията на любим човек.

Пътеводителят представя общо 151 дестинации, илюстрирани с рекордните за поредицата „101 отбивки“ повече от 500 снимки. В допълнение – в него ще откриете и 35 препоръчани места за романтични фотосесии, обозначени със знака WOW point. Безценен помощник за фотографи и инфлуенсъри.

„101 отбивки за влюбени“ откъс: Заливът на нос Чиракман

Край Каварна се намира малко известният морски нос Чиракман. Това е голямо възвишение, надвесено над морето, което е било обитавано от хора още в древността. Доказателство за това са намиращите се на върха му останки от древното гръцко селище Бизоне. В наши дни са запазени основите на византийска крепостна стена, раннохристиянска базилика и некропол. Откъс от „Queen: Kак започна всичко“ от Джаки Смит и Джим Дженкинс През изминалите месеци Фреди е тормозен от световната преса, която се тълпи пред вратата му и следи всеки негов ход; носят се слухове, … Прочети повече Гледките от върха на скалното плато са вълшебни. Това е едно от онези места по българското Черноморие, които позволяват да съзерцавате на воля морската шир. Нищо не спира или запречва погледа ви във всички посоки. Идеално място за посрещане на изгреви или морски залези в компанията на любимия човек. WOW Point: Точно под върха на носа има и малка тайна пещера. До нея се стига по тясна пътечка, а влизането е през много тесен отвор. Имайте едно наум, че почвата е глинеста и полепва по дрехите. Упътвания: До върха на нос Чиракман може да стигнете по черен път, чието начало е вдясно от старите силози в залива на Каварна. Той може да бъде изминат пеша или с кола. Името Чиракман означава „светилник“ или „факел“. Според местна легенда името е свързано с култа на траките към огъня. Смята се, че в дълбока древност нос Чиракман е служил като ориентир за корабите в морето. Предполага се, че на върха му е имало фар, който е сигнализирал със запалени огньове на плавателните съдове за опасност от подводни камъни. Откъс от „Коя е билката“ ПРЕДГОВОР И вие ли изпитвате носталгия при спомена за старите книги в домашната библиотека на баба или дядо? Разгръщали сте овехтелит… Прочети повече Под нос Чиракман е разположен живописен залив, в който ще откриете рибарско селище с красиви къщички, много лодки, яхтено пристанище и малък плаж. Там се намират и старите „магазии“ на Каварна, обявени за архитектурни паметници на културата от епохата на Възраждането. Това са пристанищни складове, служили за съхранение на зърно и храни. Те са изградени от солидни дялани камъни, взети от някогашната крепост на платото. Оформени са като малко възрожденско селище с интересна архитектура и тесни калдъръмени улички. Някои от магазините са възстановени от частни инвеститори и превърнати във вили, които се отдават под наем.



Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share