Тайната да живееш до 107: Сутрешен шот уиски

Не излизайте от вкъщи без ирландско кафе в ръка. Това е съветът на най-новата интернет сензация сред възрастните хора.

„Пия шот уиски в кафето си всяка сутрин от 100 години“, каза Мариано „Попс“ Ротели пред Newnan Times-Herald в Джорджия на партито за 107-ия си рожден ден. „Ходих на лекар три пъти за 100 години. Той е мъртъв. Аз все още съм жив.“

Когато живееш до 107, можеш да говориш каквото си искаш.

Дори няма значение кое уиски е. Ротели казва, че ще пие всичко, което зет му Бил Тиър купи за него, но обикновено е Jim Beam Black – бърбън, произведен в Кентъки.

Ротели също така съветва да превърнете всеки ден в празник (правилното започване на сутринта помага) и никога да не се тревожите (отново кафето с уиски не вреди тук). Ротели е роден в Пенсилвания в семейството на имигранти от Италия. Той има четирима братя, с които влиза в бизнеса с дистрибуция на продукция, и е надживял всичките.

Ротели далеч не е единственият столетник, който живее и не умира от алкохол. Нека не забравяме Антонио Докампо Гарсия, който живя до 107 години, след като пиеше по две бутилки вино за обяд и две бутилки вино за вечеря през повечето дни от годината. Професионален съвет: Гарсия също ядеше закуската си акомпанирана от шот бренди.

Също така и 103-годишната Милдред Бауърс, която посъветва всички: „Изпийте по една бира, лекарско предписание“. Няма достатъчно примери? Е, не пропускайте Нанси Ламперти, която стигна до 101 благодарение на виното.

Виждате модела, нали?

Определено не работи за всички. Генетиката може да бъде нещо лудо и умереността е от ключово значение (тук Гарсия е изизключение). Но кой наистина се оплаква от един такъв здравен анекдот, който насърчава ежедневната сутрешна доза кафе с уиски?

Източник: VINEPAIR

Share