Най-недооценените романтични дестинации в света

Париж, Мауи, Венеция – всички знаем за тях. Въпреки че тези места са първите избори на много двойки за романтично бягство, те са толкова известни, че могат да се почувстват клиширани, особено ако се опитвате да удивите този, когото обичате. Позволете ни да ви запознаем с някои недооценени кътчета на света за романтични пътувания, където можете да зададете въпроса или просто да се насладите на една страхотна почивка с любимия човек.

Крайбрежието на Орегон

За тези, които не могат да имат романтика без приключения, крайбрежието на Орегон е идеално. С повече от 70 парка, безброй плажове, извисяващи се морски скали, гори и възможности за риболов, туризъм и дори дегустация на вино, това е рай за тези, които обичат природата и хубавия живот. Плюс това, за разлика от малко по-поддържаното крайбрежие на Калифорния, цените за храна и нощувка тук са разумни.

Остров Занзибар, Танзания

Уединено, интимно и естествено – звучи ли като любовно гнездо? Тези думи улавят този архипелаг на 25 километра от бреговете на Танзания, място, предпочитано от пътешественици, търсещи романтика и бягство от лудостта на ежедневието. Занзибар може да се похвали с малки, почти изоставени острови, недокоснати от туристи, тюркоазени води, красиви плажове, коралови рифове и дори делфини. Освен неговите несравними природни забележителности, посетителите могат да надникнат в легендарното минало на Занзибар в Стоун Таун, обект на световното наследство на ЮНЕСКО с извити калдъръмени алеи, древни имения и стари дворци (някои от които сега са хотели), изящни джамии и базари.

Молокай, Хавай

На Молокай влюбените откриват идилични и често напълно празни плажове, плюс водопади, най-високите морски скали на планетата, древни хавайски руини и приятни температури, но без огромни хотелски вериги, шумни нощни клубове, препълнени ресторанти или дори каквито и да било светофари. Това е най-доброто хавайско бягство, без тълпите и досадата на другите хавайски острови.

Антигуа, Гватемала

Това е място за любителите на историята. До 1776 г. това е най-важният град в Испанската колониална империя. Но тогава удря земетресение и изящните църкви, имения и други сгради на града от 16-ти и 17-ти век са до голяма степен изоставени. 30-годишна гражданска война, която приключи преди две десетилетия, също е причина да се забави развитието. Днес Антигуа е подходяща за туристи и безопасна, но все още запазва очарованието си от минлаото. Двойките могат да се разхождат хванати за ръка покрай богато изваяни сгради, покрити с цъфтящи растения, през пазари, изпълнени с цветове, и сред наследниците маите, които все още носят ръчно тъканите дрехи, които техните предци са правили преди стотици години. Чисто нови ресторанти и уютни хотели добавят към романтичната привлекателност на града.

Ниагара он дъ Лейк, Онтарио

Ще бъдете пияни от любов – или може би от вино, което да опитате в една от многото очарователни винарни наоколо. Каквато и да е причината, много двойки се чувстват щастливо пияни в този живописен град с къщи в георгиански стил, прекрасни градини, изискани ресторанти и някои от най-добрите театри в Канада на годишния фестивал „Шоу“. Недалеч е емблематичната дестинация за меден месец – Ниагарския водопад.

Кейптаун, Южна Африка

Някои двойки искат релакс, докато други предпочитат да са по-активни. Кейптаун е перфектната среда – можете да се насладите на несравнимите природни и културни забележителности, независимо на кое от двете сте фенове. Прекарайте няколко дни в разходки на плажа Боулдърс, разхождайки се из ботаническата градина Кирстенбош или релаксирайки с чаша мерло в близкото винарско имение. За активната част от пътуването изкачете планината Тейбъл, посетете остров Робен или направете ободряващ поход около нос Добра надежда, полуостров на южното атлантическо крайбрежие.

Перуджа, Италия

Не е тайна, че Италия е романтична дестинация. Но по-малко известната Перуджа притежава всички предимства на по-известните италиански градове – тесни средновековни улички, превъзходни музеи и архитектурни забележителности, очарователни ресторанти и тратории – с допълнителен бонус: шоколад! Там има както фабрика за него, така и ежегодния фестивал на Еврошоколада. Добавете към това младото население и увлечението по джаза и имате перфектния дълъг уикенд за двойки, пътуващи по света, които обичат да стават част от местните преживявания.

Източник: Frommers

Share