Как да се насладите на Барилоче?

В южната част на Аржентина, заемащ северната част на Патагония, тихият планински град Барилоче прегръща Нахуел Хуапи, изумително кристално ледниково езеро, центрирано в едноименния национален парк. В началото на 20-ти век швейцарски, немски и австрийски заселници се установяват там, привлечени от ободряващия алпийски въздух и природната красота, която спира дъха. И днес европейските нотки продължават да изобилства в Барилоче, от селските дървени хижи до популярността на крафт шоколада.

За щастие, всички тези прелести са лесно достъпни, тъй като двучасовите полети от Буенос Айрес до Барилоче са много евтини и са на често. Ето как да се възползвате максимално от посещението на примамливата патагонска дестинация.

Какво да правите

Тъй като Барилоче е едно от онези все по-редки места, които преминават през четири различни сезона, никога няма лошо време от годината за посещение. Ски и сноуборд от световна класа в Catedral Alta Patagonia (най-големият ски курорт в Аржентина) са най-голямата атркация в района – пиковият зимен сезон продължава от юли до септември – но има много други начини да прекарате времето си на открито.

За изумително красиви гледки към езерото Науел Хуапи и околните планини и гори, вземете седалковия лифт, който работи през цялата година, до върха на Cerro Catedral. Като се има предвид топографското разнообразие на Барилоче, пешеходният туризъм (Refugio Frey, Cerro Llao Llao и Cerro Campanario са сред най-популярните преходи) е страхотен начин да прекарате времето си.

Самият град Барилоче е лесен за разглеждане пеша и отнема само няколко часа. Започнете с разходка по La Calle Mitre, която е облицована с много малки магазинчета за закупуване на сувенири и шоколад. (Барилоче се смята за шоколадовата столица на Аржентина.) След това отидете до главния площад, centro cívico и катедралата, проектирана от Алехандро Бустило за доза история и архитектура.

Къде да отседнете

Selina Bariloche

Ако търсите бюджетен, но добре обзаведен хотел, резервирайте Selina Bariloche. От местата за настаняване (вариращи от общи стаи до частни апартаменти) до осветените общи части, всичко е свързано с насърчаването на бохемско, комунално настроение. Насладете се на местни любими ястия (включително емпанада, пица и медиалуни) в The Playground и се отпуснете с коктейли и DJ сет на живо в салона на долния етаж.

Хотел Llao Llao

Разположен в близост до Нахуел Хуапи и заобиколен от несравнима красота, накъдето и да се обърнете, Хотел Llao Llao е величествен курорт от 30-те години на миналия век, включващ 205 стаи и апартаменти, голф игрище с 18 дупки, пет ресторанта и набор от дейности на открито (като стрелба с лък, планинско колоездене и каяк). Участвайте в местната традиция, като резервирате „Llao Llao Tea“ – представете си разкошно разнообразие от смесен чай по поръчка, сладкиши и невероятни сандвичи, на които да се насладите в Зимната градина.

Къде да ядете и пиете

Cervecería Patagonia

Въпреки че местната тенденция за крафт бира започва в началото на 2000 г., Cervecería Patagonia остава най-популярното място за разпускане с напитки и красиви гледки. Редовните предложения (като pale ale, Weisse и porter) и специалните предложения са изброени на черната дъска и докато другите вкусни мезета за бира не са лоши, не бива да пропускате златистите, дебело нарязани пържени картофи.

Alto El Fuego Parrilla

Не се заблуждавайте от скромно изглеждащата къщичка, защото вътре ще откриете една от най-уютните и популярни барбекюта в Барилоче, Alto El Fuego. Гледайте как главните готвачи приготвят сочни пържоли, опечени идеално и съчетани с едно от стотиците изключителни вина от избата.

La Cabrona Food Truck

По булевард Бустило — един от главните пътища на Барилоче — ще намерите популярния камион за храна La Cabrona. Управляван от Julieta Caruso, той приготвя обилни, ръчно приготвени вкусотии, като бургери и баота, пълнени с агнешко, чоризо и зеленчуци.

Mamuschka

Специализираните магазини са из целия град, но за най-добър местните жители препоръчват Mamuschka. Яркото, вишневочервено кафене е заредено със стотици шоколадови лакомства, а в задната част има зона за сядане, където можете да отпиете от горещия им шоколад или да се насладите на топка сладолед.

Ел Боличе де Алберто

Въпреки че няма недостиг на качествени пържоли в този винаги оживен ресторант — резервациите са задължителни — El Boliche de Alberto е също толкова надежден и ако търсите вкусни, приготвени от нулата страхотни ястия с паста. Какво да поръчате? Опитайте домашната лазаня Алберто.

Източник: Travel and leisure

Share