Най-романтичните ресторанти на Халкидики

В Халкидики ще намерите много места за забавление и приятно прекарване. Но има много места, където можете просто да се отпуснете и да се насладите на романтична вечеря.

Хората казват, че пътят към нечие сърце е през стомаха, така че в тази статия ще откриете девет от най-добрите и най-романтичните ресторанти на Халкидики, за да заведете любимите си хора на вечеря. Направете перфектния избор за вас и се забавлявайте!

Anassa by the sea

Ресторант, който, както означава името му Анаса, спира дъха. Намира се до плажа на Фурка и създава красива и романтична атмосфера за  вечеря за двама. Награденият ресторант сервира средиземноморска кухня, базирана на сезонни съставки и пресни морски дарове. Това е един от ресторантите, който определено си струва да посетите при пътуването си.

Ammos Restaurant

Закуска, обяд или вечеря край морето? В ресторант Ammos можете да се насладите на всичко това. Специални ястия, отлично местоположение и най-доброто обслужване. Това е чудесен избор за романтична вечеря с изглед към залеза. Намира се в района на Сани на първия полуостров Халкидики и се откроява сред другите близки ресторанти.

Халкидики Гърция

Thokos Cafe Bar Pizza Bistro

Ако се интересувате повече от местоположението, Thokos in Nea Fokea е точното място за вас. Построен е на хълма, заобиколен от палми, до морето и е с магическа гледка. Там има всичко, което поискате. Това не е класически дневен ресторант, но можете да намерите паста, пица, салати, хамбургери, клубни сандвичи и други.

Kamares

Ресторант в Урануполи, на третия полуостров Халкидики. Самият район е тих и идеален за двама души. Ресторантът предлага международна гурме кухня, която обещава уникални вкусови изживявания. Намира се в хотел Eagles Palace, един от най-луксозните хотели на Халкидики и можете да комбинирате посещението си в ресторанта с престоя си там. Идеалното бягство за двама.

Thea Thalassa

Една от най-традиционните таверни на Халкидики. Ще намерите разнообразие от морски дарове, гръцка и средиземноморска кухня. Намира се на първия полуостров Халкидики и по-точно в Афитос, който е едно от най-живописните села на Халкидики. Изгледът към морето отгоре, както и живописните каменни алеи, ще ви накарат да се насладите на романтична вечеря в най-добрия случай.

Sousourada & Sgouros Skatzoxiros

Това е друг ресторант в село Афитос, но много различен от предишния. Този ресторант е разположен на красива веранда и предлага някои от най-вкусните ястия, които ще намерите на Халкидики. Предлага отлични вкусове, базирани на местни продукти и е с отлично местоположение. Средата компенсира дори и най-взискателните клиенти.

Tzitzikas

Намира се в Порто Куфо, което е малко селце на втория полуостров на Халкидики, в Ситония. Това е много тих и перфектен за двойки ресторант. Местните ресторанти с морска храна предлагат пресни морски дарове. По-конкретно, в механа Tzitzikas ще намерите най-прясната риба и най-приятната атмосфера. Идеален е за двама на романтична среща.

Рибна таверна Villa Stasa

Намира се на отлично място в баните Агия Параскеви и е една от най-добрите рибни таверни в района на Касандра по отношение на храната и околната среда. Разположена е на балкон с гледка към морето и предлага само пресни морски дарове. По време на вашето посещение можете да посетите и термалните бани на Агия Параскеви. Сауна, хамам, джакузи и други, за да ви помогнат да се отпуснете и да създадете идилична атмосфера.

To Simadi Fish Tavern Restaurant

Малка рибна таверна до морето, на едно от най-красивите места на Халкидики. Намира се в района на Неос Мармарас и по-точно на плажа Парадейзос, който, както подсказва името му, е райско кътче. Можете да се насладите на залеза заедно с романтична храна за двама. Прясната риба и средиземноморската кухня са задължителни, когато пътувате до Гърция и по-точно Халкидики.

Това бяха едни от най-уникалните ресторанти, идеални за двама души. Можете да намерите още ресторанти и да изберете свои любими тук: https://www.halkidikitravel.com/bg/restaurants-in-halkidiki

Добър апетит! 🙂

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share