10 от най-уникалните ресторанти в света

Излизането на ресторант винаги е малък празник. Въпреки това има някои места, които ще го превърнат в незабравимо преживяване за цял живот. Независимо дали са разположени на скала над океана в Занзибар или се носят над Банкок, тези ресторанти ще ви оставят без думи!

10. Ресторант The Rock, Занзибар

Островът в Индийския океан привлича със своите бели пясъчни плажове, кристално чиста топла вода и приятен климат. Сред многото курорти, туристите са заинтригувани да си направят и романтична вечеря в ресторант The Rock. Мястото се намира на плажа Michanwi Pingwe. Огромната скала във водата, е използвана за основа на уютния ресторант. До него се стига пеша, чрез плуване или с кану.

Защо да отида там?

The Rock е специализиран в ястията с морски дарове, които са винаги пресни и вкусни. Ресторантът е получил много добри отзиви не само за външния си вид, но и за храната. Свежият бриз от океана, успокояващият звук на приливите и отливите и вкусната вечеря ще направят изживяването ви страхотно и неповторимо.

9. The Grotto @ Rayavadee, Краби, Тайланд

Известен още като Cave Dining, ресторантът се намира във варовикова пещера на плажа Phranang. Романтичният ресторант е част от луксозния курорт Rayavadee, но е отворен за всички, които искат да се насладят на прясна вкусна храна и впечатляваща среда. Специалитетът на ресторанта е барбекю с морски дарове, което се приготвя няколко специални вечери всяка седмица.

Защо да отида там?

През другото време ресторантът предлага леки ястия и страхотни десерти, които се сервират на това прекрасно място, където можете да почувствате мекия пясък под краката си и да се любувате на красива гледка към морето. Това е приятно място за вечеря по всяко време на деня.

8. Ресторант Labassin Waterfall, Villa Escudero Resort, Сан Пабло Сити, Филипините

Уникалната околна среда е изцяло естествена и почти недокосната от хора. Посетителите се наслаждават на автентична местна кухня и се хранят на бамбукови маси. Краката им се измиват от кристално чистата вода на водопада, под който се намира ресторанта. Какво по-освежаващо в този влажен климат! Течащият водопад работи като естествен климатик.

Защо да отида там?

На гостите се предлагат и някои забавления в курорта: тук често се изпълняват традиционни танцови и музикални представления. А самата природа предлага много дейности: от туризъм до наблюдение на птици.

7. Ресторант Bird’s Nest, Soneva Kiri Eco Resort, Тайланд

Масите на този ресторант са в своеобразни гнезда в короните на дървета, на 5 метра над земята. Това ви дава уникалната възможност да се любувате на невероятна гледка, докато вечеряте. Това е може би най-вълнуващият ресторант за работа: сервитьорът използва въжен тролей, за да доставя храната и напитките!

Защо да отида там?

Ресторантът определено е неповторим, така че не забравяйте да го посетите поне веднъж, ако сте в Тайланд.

6. Huvafen Fushi, Северен Мале, Малдиви

Петзвездният частен островен курорт е известен със своя басейн, който блести през нощта. Изживяването, когато стане дума за храна също е изключително: от хранене на плажа с пясък под краката ви до интерактивен курс във винарската изба.

Защо да отида там?

43 бунгала гарантират уединението на гостите, а обслужването на световно ниво прави почивката им незабравимо преживяване. Излишно е да споменаваме белите пясъчни плажове и кристално чистата вода, които правят Малдивите перфектна дестинация за почивка.

5. Ресторант Vista, архипелаг Koh Rong, Сиануквил, Камбоджа

Ресторантът с красива гледка е част от хотел Song Saa Private Island. Мост води гостите до салона, разположен над водата. Оттук се открива панорамата на необятния океан. Прясната храна се приготвя от известни готвачи от световна класа, които смесват местните кхмерски вкусове със западните кухни.

Защо да отида там?

Ресторантът предлага и впечатляващ списък от напитки, най-добрите вина, шампанско и бири. Салонът и залезът създават най-романтичната и запомняща се вечеря за гостите.

4. Checkers Downtown, Лос Анджелис, САЩ

Ресторантът предлага безупречно обслужване и една от най-добрите панорамни гледки към центъра на града на ангелите. Интериорът е много елегантен и изтънчен, но в същото време уютен и съвременен.

Защо да отида там?

Насладете се на разнообразно меню от ястия, както и коктейли в тази красива обстановка.

3. Grotta Palazzese, Полиняно а Маре, Италия

Самото рибарско селище Полиняно а Маре в Пулия е изключително интересно крайбрежно място, което да посетите в Италия. Междувременно ресторантът, разположен в пещера на брега на морето, е едно от най-известните и желани места за вечеря тук. Всъщност варовиковата пещера служи като място за провеждане на различни събития от 1700 г.!

Защо да отида там?

Много романтичен ресторант, успяващ да впечатли своите гости със специални ястия, пресни морски дарове и дълга винена листа. Тук можете да намерите всички добри неща, които правят италианската кухня толкова любима на хората по света.

2. Ресторант Vertigo и бар Moon, Банкок

Намиращ се на самия връх на небостъргача, ресторантът принадлежи на хотел Banyan Tree. Уникалният бар е с необичайна форма: благодарение на факта, че голяма част от бара стърчи над самия хотел се създава усещане, че се носите над града!

Защо да отида там?

Насладете се на голямо разнообразие от коктейли и спиращи дъха гледки към града!

1. Ресторант Ithaa, Alif Dhaal Atoll, Малдиви

Ithaa означава седеф и е един от най-вълнуващите ресторанти в света. Построен на 5 м под морското равнище на Малдивите, ресторантът побира 14 гости. Гостите влизат по вита стълба от кей и се озовават в пространство с невероятна панорамна подводна гледка. Ресторантът, който е част от курорта Conrad Maldives Rangali Island, предлага гледка към рифа и различни видове риби, обикалящи прозрачната структура.

Защо да отида там?

Менюто включва ястия от съвременната европейска и азиатска кухня. Ithaa е построена преди 10 години и ще служи приблизително още 10, докато конструкцията й се разруши. Така че побързайте и не отлагайте подводната вечеря.

Източник: PandoTrip

Share