Най-романтичните градове на Стария континент (част 2)

Ако искате да си направите градска романтична почивка и първото място, което се появи в главата ви, е Париж, то не бързайте да запазвате самолетни билети, а помислете още веднъж. Макар да е вярно, че разхождането под ръка с партньора ви по река Сена е прекрасно нещо, което да направите, за да запечатате статуса на връзката си, едва ли е оригинално. Ние сме ви приготвили малко по-нетрадиционни и интересни идеи за романтични градски почивки, които ще предизвикат вдъхновение за Свети Валентин или някоя предстояща годишнина. Те със сигурност ще накарат и най-студените сърца да се стопят на 14 февруари.

4. Дубровник

Хърватия се откроява в Европа като едно от перфектните места за двойки, търсещи романтика. Неъсмнено Дубровник е мястото, към което трябва да се насочите първо. Не случайно е наречен “Перлата на Адриатика”. Представете си криволичещи улички, средновековна архитектура и оранжеви залези над блестящо море. Станете свидетели на залеза на слънцето и наблюдавайте как небето се осветява с нюанси на червено, розово и лилаво. Сериозно, има ли нещо по-романтично от гледането на залеза с любимия човек?

5. Венеция

Едва ли бихме могли да оставим Венеция извън списъка с романтични градове. Една от основните причини този град да се счита за толкова романтичен и магичен е именно възможността за каране на гондола по каналите. Този средновековен търговски град на водните пътища е идеалното място да се изгубите в лабиринта от алеи и пешеходни мостове. Има чудесни пицарии, където можете да хапнете и пийнете. Ако искате да оставите тълпите зад себе си, отидете и разгледайте някои от островите на Венеция, на които има по-малко хора и романтичната атмосфера ви е гарантирана.

6. Мадрид

Този жизнерадостен и непретенциозен град ще забавлява любовни птици през целия уикенд. Спокойният ритъм на града, когато става въпрос за време на хранене, означава, че можете да се задържите над чаша вермут в кафене на тротоара в Плаза де ла Пая, преди да прекарате декадентски следобед. За да изгорите калориите, можете да се разходите около парк Retiro, който е най-голямото зелено пространство в града. Тези, които предпочитат да са по-близо до водата, могат да наемат лодка за романтично плаване в Estanque del Retiro, изкуствено създадено езеро в покрайнините на парка.

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share