Най-добрите ресторанти на Халкидики

Родното място на Аристотел отдавна е обявено за една от най-туристическите области в Северна Гърция. Недалеч от втория по големина град в Гърция, Солун, Халкидики привлича безброй посетители всяко лято, които искат да се насладят на невероятните плажове и динамичния нощен живот. Що се отнася до храната, лесно можете да откриете разликата между туристическите ресторанти и традиционните, автентични. Ето нашия списък с любимите ни места за автентичното изживяване.

Mpoukadoura

Mpoukadoura е традиционна механа, разположена в района на Ситония на Халкидики, на красивия плаж Елия. Предлага отлична качествена храна, вдъхновена от гръцката кухня с креативното добавяне на модерни елементи, както и вълшебна гледка към морето. Готвачът готви пресни ястия всяка сутрин въз основа на чистите съставки, които са на  разположение по това време. Специалитетите на Mpoukadoura включват сепия и орзо, кускус със скариди и шафран, агнешко фрикасе,  морски таралеж. Менюто се променя ежедневно, затова посетете за страхотен обяд или романтична вечеря, попитайте за ежедневните специални предложения и разберете сами.

Marigoula

Маригула е приятна изненада в туристическия район на Полигирос. Това е малък и уютен ресторант, който става още приятен поради собственика и неговата автентичност. Най-специалното нещо в Маригула са уникалните му, качествени ястия, които рядко се срещат в туристическата зона. Опитайте траханите (традиционна гръцка паста), варените пъдпъдъци, свинската пържола с карамелизиран лук, пилешкото месо с бетел и чесън. Не забравяйте да попитате за незабравимия десерт, чийзкейк със сирене катики.

Massalia

Поредният скрит кулинарен рай на централния площад на Неа Фокида в Касандра. Този прост ресторант създава невероятни ястия, като пълнени тиквички цветя с ориз, пържено сирене талагани с малки доматки, салата от патладжан с бадеми и чесън, както и пресни зеленчуци и риба. Просто, здравословно и вкусно: Масалия е истинско отражение на автентичната гръцка кухня, която трябва да посетите.

Критикос

На третия ръкав на Халкидики, Орануполис, ще намерите невероятна рибна механа с история и опит от повече от тридесет години. Kritikos предлага широка гама от средиземноморски вкусове, ястия с морски дарове и прясна риба, както и сочни и добре приготвени месни ястия, всички приготвени с подписа на Янис Критикос.

 Някои от безбройните качествени предложения са незабравимите буллабези, ризото от миди, пикантната паеля и френският Moules Marinieres. Вашите страхотни спомени от Kritikos ще включват и елегантния дизайн на вътрешното пространство, професионалното обслужване и внимателно курираната винена листа.

Sousourada & Sgouros

Намира се намира в Афитос, Халкидики и има история повече от 25 години. Собственикът и готвачът на ресторанта Никос Кацанис е вдъхновен от местната и гръцката кухня и сервира изключителни ястия, използвайки собствените си несравними творчески умения. Трябва да опитате задушените картофи с копър и пържени маслини, нахутът със сос тахини, нахутът с лимон и нар и много други. Винената листа на ресторанта е дълга, с над 100 вида вино, които гарантират, че един от тях ще придружи перфектно вашата храна.

Марина

Марина е наградена механа-ресторант, разположена само на 30 минути от Солун, в Неа Потидая. Константинос Канакарис създава този ресторант с любов и грижа през 1989 г. В наши дни клиентите все още са изумени от рибните специалитети, които включват спагети с омари, рибена чорба, октопод във винен сос и други.

Photo by Ricardo Jimenez on Unsplash Photo by Despina Galani on Unsplash

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share