Уроците, които научихме от „Сексът и градът“ (част 2)

част 1

11. Познавайте нуждите си

Любовта е да приемеш партньора си, с недостатъци и всичко останало – което е това, което Саманта се опита да направи с лошо надарения Джеймс. Тя наистина се опита да го накара да работи и да се справи с неговия малък проблем. Но някои  неща са просто нарушаване на сделката, а за Саманта едно от тях беше Джеймс  с „корнишона“. Важно е да сте гъвкави в отношенията и да не се вглеждате прекалено във физическото. Но вие също трябва да знаете собствените си нужди и да сте готови да прекратите нещо, което никога няма да отговори на вашите нужди.

12. Не се страхувайте от любовта

Съвременните запознанства понякога са като състезание за това на кого му пука по-малко. Кари винаги бе честна, че иска нелепа, неудобна любов и това е, което тя получава. Да бъдеш обичан е едно от най-основните човешки желания, а да бъдеш с някой, който не може или няма да ти даде любов, ще е загуба на време.

13. Свалките за една нощ са нещо нормално

Дори примерната Шарлот шокираше приятелките си на обяд, след като се разправяше с Трей и неговите проблеми. Ако има нещо, което да вземем от сериала, това е, че можеш да правиш каквото и да е с когото и да е.

14. Добре е да се поставите на първо място

Казват, че истинската любов е да обичаш някого повече, отколкото обичаш себе си. Но ако не сте доволни, какъв е смисълът да сте във връзка? Колкото и прекрасен и мил да беше Джеролд, колкото и двамата със Саманта да се обичаха или колко всички ние се ги представяхме като двойка, това не беше правилно за Саманта и тя трябваше да преследва собственото си щастие.

15. Не можеш да притискаш някого да те обича

Край на нещо, защото другият човек никога няма да може емоционално да се ангажира? Добре. Опитвате се да принудите някой емоционално недостъпен да ви каже, че сте единствената му любов? Не можеш да промениш някого, така че ако не е прав, тръгвай. Хей, никога не знаеш. Може би ще ви последват до Париж шест години по-късно и накрая ще ви кажат, че сте този единствен.

16. Понякога те наистина просто не са за теб

Клишетата са там с причина и почти никой, който някога е плакал, че не му отговарят на съобщенията, не е завършил с този човек. Хората влагат усилието, което искат. Така че, ако ви се струва, че някой не ви дава 100%, шансовете са, защото те просто не искат. Освен ако нямат супер извинение, тръгнете си.

17. Винаги знайте своята стойност

Заслужаваш някой, който е за теб. Защо да се срещаш с някой, който няма чувства за теб? Ти си прекрасна и човекът, с когото се срещаш, трябва да мисли по същия начин за теб. И ако забравите колко сте велики, приятелите ви ще ви напомнят. Както Шарлот казва на Кари, че не се нуждае от нови обувки, за да впечатли Наташа, защото  без значение какво носи, тя все пак ще бъде най-невероятната жена в стаята.

18. Не позволявайте търсенето на любов да повлияе на начина, по който живеете живота си

Както Миранда възкликна: „Как се случва така, че четири  умни жени да няма какво да говорят освен за гаджета?“. Не позволявайте на връзките да управляват живота ви. Най-добрият начин да търсите любовта е да забравите за търсенето на любовта. Ако някой се появи, страхотно! Но ако не се, поне все още имате фантастичните си приятели, семейството и кариерата си и това е достатъчно. Както казва Кари: най-вълнуващата, предизвикателна и значима връзка от всички е тази, която имате със себе си. И ако можете да намерите някой, който да ви обича, както вие се обичате, това е просто приказно.

19. Нормално е да ви разбият сърцето

Всеки е минал през това. Връзката на Кари и Тузара се изграждаше в продължение на десет години възходи и падения. Миранда и Стив се разделиха и се събраха отново, Шарлот премина през развода (и свекърва) от ада, а Ричард разби сърцето на Саманта, като яде суши от друга жена. Разбитото сърце е нещо ужасно и болезнено и не е нещо, от което можете да избегнете. Удря ви като чук, когато най-малко го очаквате. Но това е и което ни прави силни.

20. Понякога може да поискате да се откажете

След Трей Шарлот почувства, че той й е отнел способността да вярва в любовта. Чувстваше се изгубена и безнадеждна и като част от нея я нямаше завинаги. Нормално е да се чувствате така след лоша раздяла, но не се отказвайте. Винаги има светлина в края на тунела, или в случая на Шарлот, прекрасен адвокат, който смята, че тя е най-сексапилната жена, която някога е срещал.

очаквайте част 3

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share