Let’s talk about sex с Ванина Цонева

В последните 4 години Ванина Цонева се занимава със сексуално образование за възрастни. Основният фокус е женското сексуално удоволствие. Интересът към тази тема се появява, когато се мести да живее в Берлин – любим модерен град, в който средата е изключително секс позитивна, хората се чувстват комфортно със собствената си сексуалност и интереси.

Поради тази причина Ванина започва да проявява все по-жив интерес към женската сексуалност, която масово е потисната, представена по нереален начин и обвързвана със срам и несигурност. Така започва да експериментира и (пре)открива собствената си сексуалност и с радост да приема всичките й елементи. Среща множество връзки и сексуални практики, сред които японското бондидж изкуство шибари, с което активно се занимава и до днес.

В онзи период Ванина започва активно да пише и да интервюира хора, занимаващи се със секс и интимност – организатори на салони за секс дискусии в Ню Йорк, собственички на бутикови, алтернативни секс магазини в Берлин, бурлеск изпълнителки, експерти и водещи на семинари и програми за сексуално здраве, алтернативни връзки и т.н.

Текстове на Ванина могат да бъдат открити в множество американски и немски издания, сред които Salty, Angles Berlin, и SexTech.

Някъде там между писането, експериментирането и разговорите с експерти Ванина осъзнава липсата на адекватно сексуално образование за възрастни и поради тази причина започва да се занимава професионално със сексология и сексуално образование.

В момента приключва трейнинг за sex and relationship coaching към Somatica Institute, San Francisco, който е сертифициран от The American College of Sexologists. Програмата включва работа със специфични сексуални теми, и акцентира върху възобновяването на връзката на човек с неговото тяло, фантазии, и желания. Вижда се с клиенти в София и онлайн, пише редовно в медиите относно въпроси, свързани със секса.

На 28/07 в Каса Либри Колибри организират събитие, на което цитираме: “ Нека поговорим за… секс! Книгата „Интимна гимнастика“ е повод да се срещнем и поговорим за сексуалното здраве и удоволствията. „

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share