Секс и марихуана – плюсове и минуси

Хубавите преживявания обикновено вървят добре заедно, така че не бива да се изненадваме от скорошно проучване, потвърждаващо това, което привържениците на съчетването на марихуаната и секса отдавна твърдят – че пушенето може да подобри сексуалния живот. Сега, когато строги научни данни вече подкрепят това твърдение, само остава въпросът как да се възползваме максимално?

Първо, заслугата за това забавно откритие отива при д-р Майкъл Айзенберг, доцент по урология в Станфордския университет. Айзенберг преглежда  различни пациенти по много поводи, но най-често срещаната причина се върти около проблеми, свързани със секса. Толкова често срещани всъщност, че той решава да се заеме сериозно с нещата. Събра данни от национално проучване на правителството на САЩ за семейно развитие и анализира данните, сравнявайки колко често хората правили секс са имали и други дейности. За негова изненада той открива, че колкото повече марихуана пушат хората, толкова повече успех имат в леглото.

Предишно проучване, проведено от Psychology Today, установява, че марихуаната наистина действа като афродизиак сред потребителите – откритие, което се подкрепя от много изследвания. Повечето от анкетираните твърдят, че пушенето преди секс им помага да се подобри преживяването. Разбира се, има и изключения. Малък процент от участниците заявяват, че пушенето убива либидото им. Други казват, че това зависи от дозата, напрежението и настроението им. По-голямата част от хората, които обичат пушенето и секса, обаче определено  се радват да обединят двете. Хора като Джеф Дилън, който по-рано тази година основа Xblaze, студио за филми за възрастни, казва: .„Повечето хора могат да използват канабис, за да подобрят сексуалното си преживяване“. Според него пушенето преди секс може да повиши чувствителността и да помогне за получаване на по-интензивни оргазми. Плюс това, казва той, пушенето често помага за намаляване на тревожността, която е от главните причини за еректилната дисфункция. Освен това, като бонус, повишава и издръжливостта в леглото.

Все пак има и някои неща, за които един потребител на марихуана трябва да знае, преди да прави напушен секс.

Ето за какво да се внимава:

Не експериментирайте с тревата непосредствено преди половия акт. Запознайте се с въздействието на различните сортове и различните дози върху вас преди това. „Не си правете експерименти в нощта на вашето сексуално преживяване“, казва Дилън. „Трябва да знаете предварително как тялото ви ще реагира на определен продукт“. Изберете правилния сорт. Определени видове марихуана са по-подходящи от други. Някои ви накара да се почувствате отнесено; други са предназначени да засилят физическите усещания. Проверете кой сорт е най-подходящ (преди екшъна) и започнете с него. С това Дилън има предвид, че потребителите обикновено се ориентират към сатива, защото може да помогне за повишаване на чувствителността, за повдигане на настроението и да усили оргазма. Въпреки това, казва той, хората реагират различно. „Всеки организъм реагира различно на различните канабиноиди, така че това, което работи за един човек, може да не работи за друг“, предупреждава той.

Не се насилвайте

Правете това, което чувствате, че е  най-добре за вас.

Внимавайте със спейс кейковете и други подобни

Edibles (така се наричат различните хранителни продукти, които имат в състава си марихуана), са забавен начин за консумация на марихуана. Те имат приятен вкус и от тях не се кашля. Плюс това, изваждат дима и миризмата от уравнението, което може да е много удобно, ако имате деца, които спят в съседната стая. Но тези продукт си имат своята тъмна страна. По-трудно е да усетите количеството THC, което поглъщате. Освен товаи отнема известно време, докато ви хване. „Хапнете по-малко количество и набюдавайте как тялото ви реагира, преди да приемете повече“, предлага Дилън.

Използвайте (много) лубрикант

Пушенето предизвиква сухота в устата. Това е така, защото THC, активната съставка на марихуаната, всъщност може да блокира жлезите, които произвеждат слюнка. Разбира се, този симптом обикновено може да бъде отстранен с голяма чаша вода. Но пушенето може също да доведе до пресъхване на други зони и това не е хубаво за секса.  За щастие, както ни напомня Дилън, на пазара има много лубриканти. Уверете се, че сте се запасили и имате под ръка.

Не прекалявайте

„Не прекалявайте“, казва Дилън. „Искате да подобрите момента, а не да пушите толкова, че да припаднете“, добавя той. Не забравяйте, че напушването е постепенен процес. Ако прибързате, може да закъсате. Затова започнете внимателно и бавно. „Нека изпадането в ганджа ступор да си остане във филмите, а не в леглото ви“, казва Дилън.


Fatherly

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share