Lamborghini Urus 2021 – един още по-добър SUV

Lamborghini Urus от 2021 г. е екстремен по почти всеки начин, което е точно това, което се очаква, когато легендарен производител на суперавтомобили създаде SUV. Изсечената му каросерия и добре оформените пропорции са изящни, но не си мислете, че това италианско чудовище с мощност от 641 к.с. не е чудовище на пистата. Всъщност това беше най-бързият всъдеход, който някога сме карали на Virginia International Raceway. Това е доказателство както за отдадеността на Lamborghini към абсолютната производителност, така и за хардуера на супер-Ute. Докато суперкарите на Aventador и Huracan на компанията могат да се ползват само от двама души, Urus може да забавлява – и без съмнение да плаши – до пет пътници. Наред с реално използваемото товарно пространство, той има възможност да тегли ремарке и да се справя с препятствията извън пътя. Разбира се, това струва цяло състояние и споделя някои части с много по-евтиното Audi Q8, но 2021 Urus печели титлата си като най-добрият SUV.

Какво е новото за 2021 г.?

Lamborghini прави 2021 Urus още по-добър – ако това въобще е възможно. Новите възможности включват или ярко зелено, оранжево или жълто като част от новия пакет за външен вид на Pearl Capsule. Към това се добавят и контрастни 23-цолови джанти, както и черни елементи на покрива, заден дифузьор и спойлер. Независимо дали външността е покрита с Giallo Inti (жълто), Arancio Borealis (оранжево) или Verde Mantis (зелено), тапицерията на кабината е оцветена, за да съответства, когато е сдвоена с новия пакет. Заедно с няколко други цветови варианта, най-големият Lambo вече разполага с по-стандартни асистенции на водача (адаптивен круиз контрол и следене на слепите точки) и още няколко нови стандартни и опционални функции. Urus от 2021 г. също е по-скъп от изходящия модел, като допълнителните 10 683 долара са включени в началната му цена. Това може би е единственото нещо за, което остава незабелязано.

Ценообразуване: 222 004 долара

Въпреки че Urus струва близо четвърт милион долара, той все още е най-евтиното Lamborghini, който можете да закупите. Добавете факта, че може да вози повече от двама души и достатъчно количество багаж и това е и най-добрата стойност в гамата на италианската компания. На нас ни харесва в зелената боя Verde Mantis, която е компенсирана от черни външни детайли и огромни 23-цолови джанти. Цветовата схема на интериора отива с външната част.

Бихме добавили предните седалки с вентилационни и масажни функции и ще преминем към конфигурацията с четири седалки, която намалява капацитета на пътниците с един.

Другите опции, които бихме избрали, са модернизираната озвучителна система, сиситемата за свободни ръце на задната врата, система за забавление на задната седалка и наличните режими на задвижване извън пътя.

Икономия на гориво и MPG в реалния свят

Тези достатъчно богати, за да си позволят Urus вероятно не се интересуват от икономия на гориво, но най-тежкият модел на Lamborghini със сигурност обича да харчи горивото. Въпреки че EPA не обяви рейтинги за икономия на гориво за модела 2021 г., не очакваме цифрите да се променят спрямо предходната моделна година.  2020 г. Urus вероятно ще харчи 12 mpg в града и 17 mpg на магистралата. Въпреки че не сме изпробвали реалния му  километраж по нашата магистрала с разход на гориво с 200 мили, пробегът му със сигурност ще варира според стила на шофиране.

Интериор, Комфорт и Карго

Дизайнерските решения за реактивни изтребители изобилстват, като бутонът за стартиране се крие под червен капак, а превключвателят прилича на дросел. Вляво от превключвателя са разположени лостове, които контролират режимите на задвижване и позволяват персонализирани настройки на производителността. Има изобилие от изкуствен велур и тапицерия от въглеродни влакна, докато информационно-развлекателната система и преконфигурируемите габарити са направо като извадени от Audi. Задната седалка може да се побере между двама и трима души в зависимост от това коя конфигурация за сядане е избрана. Има джобове на вратата и кошче зад плаващата централна част. Urus също предлага до 22 кубически фута в товарната си зона.

Двигател, трансмисия и производителност

Всеки Urus  разполага с най-новите функции за свързаност и информация. Заедно с изцяло цифров габарит, в централния стек има два сензорни екрана, които включват контрол на климатичната система, аудио и други. Екраните имат ясна графика и големи икони, но не са толкова интуитивни, колкото традиционните копчета и бутони.

Функции за безопасност и помощ на водача

Urus от 2021 г. не е оценен от Националната администрация за безопасност на движението по магистралите (NHTSA) или от Застрахователния институт за безопасност на магистралите (IIHS). Lambo SUV предлага и набор от стандартни и опционални технологии за помощ на водача, включително камера за нощно виждане. Основните характеристики за безопасност включват: Стандартен адаптивен круиз контрол с технология за стоп и каране

Стандартен мониторинг на сляпо място и предупреждение за заден трафик

Налична помощ за самостоятелно паркиране

Гаранция и покритие за поддръжка

Lamborghini не предоставя дълга гаранция, с три години и без ограничение за пробег. По същия начин, тя не идва с безплатна планирана поддръжка. Италианският автомобилен производител обаче предлага разширени планове за гаранция и поддръжка.

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share