Ролс-Ройс Фантом 2021 – еволюция на стила

Общ преглед

Rolls-Royce е широко признат производител на ултралуксозни коли за ултра богати хора, а най-новият модел Фантом представлява най-новото от този изключителен свят. Докато сегашното поколение от Серия 2 радва потребителите от известно време насам, на базата на кадри, изтекли наскоро в интернет, можем да очакваме изцяло нов Фантом. От снимките може да заключим, че стилът на Фантом ще бъде еволюция, а не драматично отклонение. Най-новият Фантом обаче най-вероятно няма да споделя прилики с по-масовото BMW 7-серия. Вместо това, очаквайте Ролс да излезе с колосалния външен вид на Фантом и разкошното купе върху основата на добре познатата структура. Докато чакаме повече подробности, можем само да спекулираме с бъдещите нововъведения, но и можем да съобщим, че настоящият модел си остава  същият  невероятно луксозен транспорт.   

Какво да очакваме през 2021 г.?

Въпреки че очакваме този автомобил да прилича много на предходния модел – дизайнът на Ролс-Ройс се развива с бавни темпове – Фантом 2021 ще бъде изцяло нов модел от основите до върха. Очакваме, че най-новият и най-луксозен Фантом ще бъде пълен с още по-причудливи високи технологии.

Цена и модел

Седан: 315 000 долара (приблизително)

Дълга база: 350 000 долара (приблизително)

Тук се досещаме за цената, но независимо от това, новият ценови клас на Фантом все още е извън обсега на почти всички купувачи на нови автомобили. Стандартните функции, опции и наличните допълнения със сигурност ще бъдат в изобилие, но ще трябва да изчакаме, докато се приближим до датата на продажба на Фантом, за да разберем повече подробности.

Двигател, трансмисия и производителност

Предстоящият Фантом би трябвало да получи подобен двигател на този, който се намира под капака на други автомобили на Ролс-Ройс, като например Phantom и Cullinan SUV. И двата разполагат с 6-литров V-12 с двойно турбо, което прави 563 конски сили и до 664 фута въртящ момент. Очакваме новият V-12 на Фантом да бъде още по-мощен. Предстоящият Фантом е пуснат в движение от 6,6-литров V-12 двигател с двойно турбо и може да се похвали с максимална скорост от 155 мили / ч. Последният автомобил, който тествахме, се движеше сигурно по права линия, но поддаваше в ъглите, когато се се управляваше агресивно. Очакваме новият Фантом да е по-атлетичен, макар и все още далеч от спортен седан.

Икономия на гориво и MPG в реални условия

EPA все още не е пуснала прогноза за икономията на гориво за новия Фантом, но според това, което сме видели досега, моделът 2021 г. едва ли ще харчи малко. Когато имаме тази възможност, ще подложим новия Фантом на нашия тест за икономия на гориво на 200 километра и ще актуализираме тази секция с резултати.

Интериор и комфорт

Подобно на всеки Ролс-Ройс, така и новият Фантом се очаква да е безкомпромисно пищен, като всяка повърхност, копче, превключвател и лост, са изработени от най-добрите материали. За да изпъкне срещу конкуренти като Bentley Flying Spur и Mercedes-Benz S-класа, Ролс-Ройс вероятно ще излезе на пазара на по-късен етап. Представете си меки килим, фина кожа, разкошно завършени акценти от дърво и метал и малки интегрирани LED светлини, за симулиране на звездно небе.  Най-добрата седалка в колата е задната, където пътниците без съмнение ще бъдат глезени с още повече луксозни неща като масажиращи седалки, телевизори и много свободно място за краката.

Инфотейнмънт система и свързване

Изтеклите снимки на Фантом 2021 за съжаление не ни предоставят поглед отвътре, но очакваме голям сензорен екран за инфотейнмънт с навигация, Apple CarPlay, Android Auto и вграден Wi-Fi  да са стандартните детайли. В изходящия модел системата за забавление с два екрана на задната седалка позволява на пътниците да настройват радиото, да въвеждат дестинации в навигационната система и други функции, които очакваме да се върнат през 2021 година.

Функции за безопасност и помощ за водача

Въпреки че Националната администрация за безопасност на движението по магистрали и Застрахователният институт за безопасност на магистралите е малко вероятно да извършат тестове за катастрофи при такова ниско обемно пътуване  за много пари, очакваме Ролс-Ройс да въведе някои промени в системата за помощ на водача. Предният модел предлагаше няколко такива функции, но новият трябва да ги надскочи. Основните функции за безопасност вероятно ще включват:

Стандартно автоматизирано аварийно спиране

Стандартно предупреждение за задминаване на лентата

Наличен адаптивен круиз контрол с полуавтоматичен режим на шофиране

Гаранция и покритие за поддръжка

Подобно на останалата част от гамата Ролс-Ройс, новият Фантом ще се предлага с четиригодишен пакет гаранция и поддръжка, който не изтича при определен лимит на пробег.

Ограничената гаранция обхваща 4 години или неограничени километри.

Гаранцията за задвижваща система включва 4 години или неограничени километри

Безплатната поддръжка е покрита за 4 години или неограничени километри

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share