Филмова музика в заключителния концерт от майсторския клас на Вики Алмазиду

Заключителният концерт от майсторския клас на Вики Алмазиду ще срещне младите джаз изпълнители с тяхната публика днес от 19:00 ч. в Първо студио на БНР.  Събитието се организира от Нов български университет и Българското национално радио.

На сцената в легендарното Първо студио ще излязат най-добре представилите се участници и музиканти: Юлиан Янев, Илия Лазаров и Николай Костадинов – пиано и синтезатор, Арнау Гарофе – сакосфон, Тодор Бакърджиев – тромпет, Хулиян Гарвайо – тромбон, Боян Манолов – бас китара и Александър Иванов – ударни.

Майсторският клас на известната джаз певица Вики Алмазиду се провежда от 23 юни до 5 юли в Нов български университет.

Класът беше създаден от Милчо Левиев, спътницата му Вики Алмазиду и НБУ преди повече от 20 години и продължи да е престижна школа за младите джаз изпълнители след смъртта на легендарния музикант. В майсторския клас Вики Алмазиду преподава джаз, поп и световна музика, а в тазгодишното издание гост-лектор по импровизация е известният гръцки бас-китарист Йотис Кьорцоглу.

Майсторският клас и заключителният концерт тази година са посветени на филмовата музика. Само преди месеци Вики Алмазиду беше специален гост и в концерта на Биг бенда на БНР, посветен на филмовата музика на Милчо Левиев.

Билети в мрежата на Ивентим, както и в деня на концерта на място в Рекламно-информационния център на БНР, бул. „Драган Цанков“ №4 (след 16:30 часа).

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share