„Шанел“ показа изобилие от камелии на Седмицата на модата в Париж

Гигантска камелия в средата на подиума и изобилие от това зимно цвете, „цъфнало“ върху обувки, джобове или копчета, присъстваха в дефилето на модна къща „Шанел“ в последния ден от Седмицата на модата в Париж, съобщават Франс прес и Ройтерс. 

„Камелията е нещо повече от тема, тя е вечният символ на къщата. Действа ми успокояващо и познато. Харесвам нейните мекота и сила“, казва артистичният директор на „Шанел“ Виржини Виар в бележките към дефилето, състояло се безпроблемно във времената изложбена зала „Гран пале“, въпреки призивите за стачка срещу пенсионна реформа във Франция.

В края на ревюто дизайнерката излезе с черен пуловер с камелии на ръкавите. 

Темата нямаше как да бъде пропусната, тъй като  тоалетите бяха осеяни с тези цветя, независимо дали избродирани в изобилие или под формата на по-дискретни щампи. В черно камелията се откроява върху вълнообразна руса коса. 

Декорът е семпъл, но същевременно шикозен, с бяла камелия насред черното пространство, която постепенно става розова, а след това – червена. 

Костюмите с бермуди и белите чорапогащи са други повтарящи се елементи в колекцията прет-а-порте на „Шанел“ за сезона есен-зима, издържана основно в черно и бяло, с нотки на розово и бордо, и по-необичайното каки.  

Идеята за движение и полюшване предават воланите и асиметрията на рокли, сака и поли.

„Шанел“ също не устоя на изкушението на балаклавата, модерен аксесоар, на който се поддадоха няколко класически и авангардни марки. Тук тя е в плен на перли – смела реинтерпретация на друг символ на модната къща. БТА

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share