Therme Bucuresti – най-големият уелнес център в Европа

Посетете Therme Bucuresti – най-големият център за релаксация и развлечение в Европа: Румъния прави огромни стъпки в опит да се превърне в една от най-магнетизиращите страни в Източна Европа. До някои вече известни забележителности в Букурещ се издигна и Therme, който, съдейки по туристите, е едно от най-интересните места в този исторически град. Това е място, където можете да намерите всичко, което един човек може да си пожелае, за да разпусне.

Басейн заобиколен от орхидеи и воден бар, хидромасажни легла, инфрачервена терапия, три сауни, детски кътове, включително PlayStation конзоли, библиотека, където можете да вземете книги и да се насладите на любима музика и всичко това, докато се наслаждавате на един от най-големите закрити плажни комплекси в света.

Най-доброто място за почивка в тази част на света

Основната причина десетки милиони туристи да пристигат всяка година в Румъния е забавлението. Градът може да се похвали с достъпни цени, апетитни ястия и такова изобилие от атракции, че един уикенд никога да не е достатъчен.

Една такава атракция без съмнение е Therme Bucuresti. Само на половин час път с кола от центъра на Букурещ ще пристигнете на място, което ще ви спре дъха в момента, в който го забележите.

Курортът има три основни зони, зоната „Галакси“ с „най-зрелищните закрити пързалки в Централна и Югоизточна Европа“, които са с обща дължина от 1,5 км. Другите два са „Елизиум“ и „Палмата“, където е забранен достъпът на деца до 16 години.

Деца под 3 години се допускат само придружени от родители, както е посочено на сайта на Therme.

Цените зависят от продължителността на достъпа, района на достъп и възрастта, като деца под три години имат безплатен достъп, а цената за възрастен за целодневен достъп до трите зони е 18 евро.

Нови атракции се добавят редовно

В края на миналата година този огромен комплекс беше надграден с невероятна нова зона. Тя е предназначена да предостави на децата други забавления, различни от водни пързалки, и да даде на родителите място за почивка, докато децата се забавляват.

Дори тези, които плащат достъп до „Палмата“ или „Галакси“ имат причини да дойдат тук – невероятните хидромасажни легла и сауните с по-ниска температура ще помогнат на много хора да намерят нещо, което е точно по вкуса им. Освен това си струва да се видят конструкциите от хималайска сол, особено вечер, когато греят с ефектна вътрешна светлина.

Освен това с откриването на тази зона Therme Bucharest стана най-голямата палмова плантация в Европа.

Хидромасаж, който трябва да опитате веднага

Има 10 хидромасажни легла в комплекса. Те ще ви накарат да се почувствате почти все едно плавате на сал, докато отпускате тялото си напълно. Усещане, което няма да забравите скоро. Има различни програми, които могат да се избират от монитор или от дистанционно управление на леглото.

Инфрачервените легла също са на ваше разположение и правят точно това, което подсказва името им.

Това са меки дивани с инфрачервени лампи отгоре, за тези, които искат подобни терапии. Инфрачервената светлина има антибактериални и други лечебни свойства за кожата и се препоръчва много от дерматолозите.

Добрата новина е, че децата ви могат да останат близо до вас. По-малка детска зона с всякакви водни игри, прожекционен екран и стъклен покрив, който е отворен през лятото.

От тази зона вие и вашите деца можете лесно да излезете до открития басейн, където има още един бар и толкова много други атракции за водни игри. Ако пътувате през тази част на света, не забравяйте да посетите този невероятен център за отдих и развлечения и да се насладите на времето си.

Източник: Womanfitness Magazine

Share