Магията на Пало Санто – свещеното дърво

Пало санто е едно от най-ароматните дървета в света. Неговият сладък аромат на бор, мента и лимон от векове е бил предвестник на изцеление и късмет. Шамани, светци и онези, които търсят по-силна духовна връзка със света, използват пало санто, за да защитават, преживяват и лекуват. Ето десет от невероятните предимства, които пало санто предлага:

1. Духовно и енергийно пречистване

От векове коренното население на Андите използва пало санто за духовно и енергийно пречистване. Смята се, че когато дървата се изгорят, те изчистват негативната енергия и възстановяват спокойствието и вътрешния мир.

2. Носи креативност, любов и късмет

Изгорете пръчици пало санто или използвайте въглен за ритуално размазване, което ще приветства креативността, любовта и късмета във вашето пространство. Дървото може да помогне за освежаване на енергията и насърчаване на чувства на позитивност и радост. Доказано е също, че ароматът намалява стреса и безпокойството и повишава концентрацията.

3. Постигане на по-дълбока връзка с божествения източник

Ако медитацията е ин, то пало санто е ян. Въодушевяващият аромат е идеалният партньор за вашата медитативна практика. Повишете вибрациите си и открийте мир и основа, докато потъвате в по-дълбока връзка със Земята и вътрешното си съзнание.

4. Физическо изцеление

Пало санто се използва за лечение на голямо разнообразие от физически заболявания, включително настинки, грип, тревожност, депресия, астма, бронхит, главоболие и емоционална травма. Използвайте маслото за облекчаване на болката при артрит и болки в ставите с неговите противовъзпалителни свойства.

Чаят Пало санто (направен чрез варене на дървесината в гореща вода) действа като естествен помощник за храносмилането. Маслото може да се добавя към сапуни, ексфолианти и лосиони за почистване и овлажняване на кожата. Дървесината също така съдържа високи концентрации на съединение, наречено d-limonene, за което се смята, че помага при превенцията на различни видове рак.

5. Енергийна защита и премахване на негативизма

Когато се използва за размазване или изгаряне, пало санто може да елиминира отрицателната енергия, създавайки по-спокойно пространство. Определете какво искате да изчистите от вашето пространство, след това се движете от ъгъл в ъгъл, премахвайки всяка лоша енергия, повдигайки духа си и изпълвайки дома си с късмет.

6. Примамливият и освежаващ аромат на пало санто

Можем ли да разкажем малко тук за забележителния, траен аромат на пало санто? За нашите кухни и спални, превозни средства и работни помещения, яркостта на цитрусите, белязана с древните нотки на естественото му наследство, внася уникално освежаващ аромат във всяко пространство. Предимството на изгарянето на дървесина пало санто е нейният дълготраен аромат.

7. Преносимост по време на пътуване

За разлика от вързоп салвия, дървото пало санто е с идеални размери за духовни търсачи, които прекарват достатъчно време далеч от дома. Пало санто пръчките са подходящи, когато шофирате или пътувате. Известно е, че хората пречистват хотелските си стаи преди сън за по-спокойна, пълноценна почивка.

8. Почистване на кристали

Кристалите изпълняват голяма част от тежката работа в работата по извличане на отрицателна енергия. Подобно на хората, кристалите се възползват от ритуално почистване, за да запазят най-добрите си качества. Интегрирането на практиката за размазвате пепел от пало санто на всеки 2-3 дни върху вашия розов кварц, аметист, яспис, цитрин или други видове кристали е прекрасен начин да ги поддържате готови за тяхната истинска сила.

9. Успокояване на ума и психически заболявания

Симптомите и причините за депресия, тревожност и нарушения на съня са комплексни. Дървото пало санто не може да се похвали, че е лек за тях, но използването му, интегрирано като част от по-голям лечебен план, може да осигури известно облекчение. Считайте го за ароматерапия; освобождавайки успокояващ аромат към обонятелните и лимбичните системи на тялото и мозъка и на свой ред създавайки усещане за релаксация и спокойствие.

10. Предпазване от нежелани насекоми през летните месеци

Паленето на пало санто през лятото осигурява допълнителна защита от комари по естествен, безвреден начин. Пало санто включва летливи масла и ароматни смоли, които предупреждават досадните буболечки, но без суровите химикали на химичните продукти.

Източник: Palo Santo Supply

Share