10 уникални модерни масажни техники

Array

Докато обичайните видове масаж като шведски, масаж на дълбоките тъкани, масаж с горещи камъни и шиацу остават популярни, любителите на спа процедурите започват да се увличат по по-малко популярни варианти, които предлагат страхотни резултати. Ето списък на някои, които привличат внимание както тук, така и в чужбина:

Абхианга: Терапевтът прилага леки докосвания, използвайки ароматни билкови масла, за да помогне за балансиране и отпускане на тялото и да стимулира кръвообращението чрез омекотяване на тъканите.

Ашиацу: По време на този бос масаж терапевтът ходи по гърба на клиента, за да облекчи болката от хронично увреждане на меките тъкани и да осигури дълбока релаксация.

Чи ней цанг: Този масаж на вътрешните органи действа директно върху торса и коремните области, където се натрупват стрес, напрежение и негативни емоции и помага за лечение на храносмилателни проблеми, както и проблеми със съня, настроение, болка, травма и стрес.

Черепно-сакрална терапия: Леките докосвания до черепа, лицето, гръбначния стълб и сакрума на клиента помагат за облекчаване на стреса и напрежението чрез освобождаване на ограниченията и компресията в краниосакралната система.

Явански масаж: Терапевтът използва всички части на ръката, когато прави този масаж, включително кокалчетата, за да облекчи болките в мускулите и ставите.

Ломи ломи: Тази традиционна хавайска масажна техника помага за освобождаване на напрежението, подпомага притока на кръв и лимфа и премахва токсините с широк натиск от двете ръце, предмишницата и лакътя на терапевта.

Ръчен лимфен дренаж: Нежни, ритмични удари стимулират лимфните течности в тялото за отстраняване на отпадъчните течности и укрепване на имунната система.

Терапия за миофасциално освобождаване: Този подход помага за освобождаване на стягането на мускулите и премахване на болката чрез прилагане на нежен, продължителен натиск върху ограниченията на миофасциалната съединителна тъкан.

Масаж Пинда Сведа: Този аюрведичен масаж изисква използването на топли лечебни билкови масла и торбички с билки, за да се намали подуването, да се отпуснат мускулите, да се подобри текстурата на кожата и да се стимулира кръвообращението.

Уатсу масаж: Изпълнява се в топла вода, тази техника се състои от комбинация от масаж, мускулно разтягане и танц. Помага за облекчаване на болката, отпускане на мускулите и намаляване на стреса.

Източник: American spa

Share