EDM фестивали, които задължително трябва да посетите

Има толкова много топ EDM фестивали в света. Повечето от тях са колкото големи, толкова и вълнуващи.

Музиката и диджей съставът обикновено са това, което първоначално ви кара да посетите първите си няколко EDM фестивала.

Това, което ви кара да се връщате за още, е друга история.

След като преминете през портите на фестивала, бързо осъзнавате всички други мистични елементи, които те могат да предложат.

Сега е време да актуализирате своя списък. Ето петте най-големи и най-вълнуващи EDM фестивали по света, които да посетите тази година.

Tomorrowland

През 2019г. 400 000 билета за Tomorrowland бяха разпродадени само за 45 минути. Два милиона души се регистрираха и повечето бяха разочаровани. Съставът включва David Guetta, Tiësto, Robin Schulz, Martin Garrix и Alison Wonderland, наред с други.

Фестивалът за електронна музика се провежда всяка година в Блум, Белгия. Това, което го отличава от останалите е, че е дълъг два уикенда! Всеки диджей обикновено пуска един и същ сет всеки уикенд, така че няма полза да ходите на единия вместо на другия. Това позволява на повече хора да присъстват на най добрия музикален фестивал, без това да ви кара да се чувствате, все едно нямате място дори да дишате.

Този фестивал е добре познат дори сред хора, които по начало не са фенове на EDM и вероятно вече е в списъците на повечето хора поради това.

Electric Daisy Carnival

Следващият в списъка е Electric Daisy Carnival в Лас Вегас. 3-дневният фестивал посрещна близо 225 000 участници през 2019 г. Трябва да се отбележи, че това е повече от два пъти повече от предходната година. Deadmau5, Diplo, Steve Aoki и Armin Van Buuren са артисти, представяни година след година. Не е чудно, че толкова много хора се стекоха на пистата Las Vegas Motor Speedway, за да ги видят.

Организаторите, Insomniac Events, също популяризират своята благотворителна инициатива всяка година. Те допринасят за децата, правосъдието, образованието и намаляването на самонараняването. Организаторите правят много, за да ви удивят веднага щом влезете на пистата. От невероятните декорации до ярките светлини и сценичните изпълнители , вие незабавно се пренасяте в един различен свят.

Ultra Music Festival

Следва Ultra Music Festival. Той се провежда в красивия слънчев Маями, Флорида. Времето там винаги е топло и приветливо. През 2019 г. фестивалът на електронната музика се разпростря в три дни и накара 170 000 души да дойдат на бариерен остров Вирджиния Кийс, за да празнуват.

Afrojack, Alesso, Marshmello, Zedd и Tiësto – всички имаха изпълнения. Ultra бе избран за Фестивал #1 в света от DJ Mag три поредни години. Това го прави идеален фестивал за добавяне към вашия списък с бъдещи партита. Те също така имат подобия на Ultra по целия свят, така че ако не можете да стигнете до този в Маями, със сигурност можете да стигнете до такъв в държава, която е по-близо до вас.

Mysteryland

Mysteryland е най-старият фестивал за танцова музика в Холандия. Той се намира във Флориаде, Харлемермер и съществува от 1993 г. През годините, някои от най-големите имена в бранша са се появявали, включително Junkie XL, Paul van Dyke, Calvin Harris и Avicii.

През 2019 г. 130 000 души присъстваха, а Martin Garrix и Diplo бяха в състава на изпълнителите.

Sunburn Festival

Очевидно времето за плаж е задължително във всеки списък със задачи. Особено ако е свързано с един от най-големите музикални фестивали в света. Sunburn Festival се намира на плажовете на Вагатор, Гоа в Индия. Това е най-големият музикален фестивал в Азия. 350 000 души купонясваха на плажа в Гоа през 2019 г. Те се наслаждаваха на музиката, кухнята и магазините.

Проведен през септември, фестивалът беше домакин на изпълненията на артисти като DJ Snake, Dimitri Vegas, Like Mike, The Chainsmokers и Flume. Фестивалът е в едно от най-красивите кътчета на страната.

Източник: EDM World Magazine

Share