Топ 7 на най-красивите филмови локации в Италия

1. Арецо, Тоскана от „Животът е прекрасен“ (1997)

Властите в Арецо се възползваха от филма, така че посетителите ще намерят много места, които са участвали в него. Най-емблематичните сред тях са Caffe dei Costanti, което е най-старото кафене в града и привлича стотици туристи всяка година, както и  Piazza Grande – намираща се в сърцето на Арецо, тази пицария е една от най-красивите в Тоскана и неслучайно е използвана за фон на невероятния филм на  Роберто Бенини.

2. Заведения за хранене в Рим и Неапол от „Яж, моли се и обичай“ (2010)

Джулия Робъртс е жена, която пътува по света. Италия представлява „яж“ частта от нейното пътуване във филма, като вие можете да последвате нейните стъпки. Открийте красотата на тези два вековни града именно през призмата на храната, наслаждавайки ѝ се в някои от най-красивите ресторанти в света, като например Marco Martini Roma.

3. Кралският дворец в Казерта, от епизоди I и II на „Междузвездни войни“

В Reggia di Caserta се намира Кралският дворец, вдъхновен от Версай, който е превърнат в кралския дворец на кралица Амидала на Набу в два от филмите на „Междузвездни войни“, както и във филмите „Ангели и демони“ и „Мисията невъзможна.“ Две години преди излизането на първата част на космическата сага през 1999г., дворецът дори е вписан като част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.

4. Централна Флоренция, от „Стая с изглед“ (1987)

В този филм млада жена от висшата класа пътува до Флоренция и изследва прекрасните кътчета на града. В „Стая с изглед“ прекрасно е показана красотата на Града на лилиите, докато ренесансовият му оттенък идеално пасва на обстановката в сцените от филма, заснети там.

5. Матера, от „Страстите Христови“ (2004)

Някои сцени от филма са заснети на невероятния фон на Матера, град, който се намира в южната част на Базиликата и дори стана европейска столица на културата през 2019г. Градът не е избран случайно – благодарение на множеството пещери, от които е изграден и старинните сгради, Матера носи със себе си неповторим чар, който го е направил задължителна дестинация ако посещавате Южна Италия.

6. Сан Куирико д’Орча, Тоскана, от „Гладиаторът“ (2000)

Известният режисьор Ридли Скот определено е бил впечатлен от красотата на Тоскана и я е избрал за дом на гладиатора Максимус. А в центъра на събитията е малкото градче Сан Куирико д’Орча, където можете да се разходите и да опитате едни от най-добрите вина в региона.

7. Иския, от „Талантливият мистър Рипли“ (1999)

Намиращият се между Иския Понте и Иския Порте, на малкия остров точно до Неапол, Bagno Antonio беше мястото за една от ключовите сцени в трилъра от 1999 г. Иския много ще допадне на любителите на спа процедурите, поради множеството спа центрове и термални извори, които можете да откриете там.

Източник: This is Italy

Share