12 храни за увеличаване на сексуалното желание

Oбикновено се смята, че храни, които приличат на части от тялото, могат да повишат сексуалното ви влечение. Д-р Виджай Сингхал, сексолог от базирания в Делхи Sri Balaji Action Medical Institute  посочва кои са храните, които могат да подобрят вашето либидо.

Сексологът обяснява концепцията за храните за секс и как те могат да подобрят либидото. „Всяка здравословна храна е добра за секс. Има обаче някои продукти, които са особено полезни – орехи, ягоди, авокадо, дини и бадеми. Трябва да се отбележи, че алкохолът е вреден за здравословния сексуален живот – увеличава желанието, но намалява ефективността.“

Орехи

Орехите подобряват качеството на спермата. Известно е, че подобрява формата, движението и жизнеността на сперматозоидите. Включете орехите в диетата си, за да подобрите плодовитостта.

Ягоди и малини

Семената на тези плодове са заредени с цинк, който е от съществено значение за секса както за мъжете, така и за жените. Ако жените имат високи нива на цинк, телата им се подготвят по-лесно за секс. При мъжете цинкът контролира нивото на тестостерон, който е отговорен за производството на сперма. Важно е мъжете да се зареждат с цинк, тъй като нивата им намаляват по време на полов акт.

Авокадо

Фолиевата киселина и витамин B6, съдържащи се в авокадото, са необходими за здравословно сексуално желание. Фолиевата киселина изпълва тялото с енергия, докато витамин В6 стабилизира хормоните.

Диня

Динята подобрява ерекцията и повишава либидото. Тя също така съдържат цитрулин, който освобождава аминокиселини и аргинин в тялото. Аргининът е отговорен за здравето на кръвоносните съдове.

Бадеми

Бадемите също съдържат аргинин, който подобрява кръвообращението и отпуска кръвоносните съдове. Тази аминокиселина в бадемите ви помага да поддържате ерекцията.

Шоколад

Черният шоколад освобождава серотонин и ендорфини. Те не подобряват либидото, но ще помогнат за това да сте в добро настроение.

Яйца

Консумирайте яйца за здравословна ерекция. Яйцата съдържат аминокиселината L-аргинин, която може да подобри състоянието на еректилната дисфункция.

Праскови

Витамин С, присъстващ в прасковите, подобрява броя на сперматозоидите и качеството на спермата. Витаминът е чудесен за намаляване на риска от безплодие.

Кафе

Кафето е стимулант, следователно повишава сексуалното ви влечение. Кафето може да стимулира мозъка и да повиши възбудата.

Шафран

Шафранът е естествен афродизиак и трябва да се консумира, за да подобрите сексуалното си желание и представянето си в леглото. Шафранът също може да повиши издръжливостта и енергията.

Пържоли

Пържолата е чудесна съставка за засилване на вашето сексуално желание – съдържа цинк, витамин B, желязо и протеини. Тези съединения са от съществено значение както за мъжете, така и за жените, тъй като помагат за подобряване на либидото.

Източник: Indiatimes

Share