test

Тайни за красота на бразилките

Носят се легенди за красотата на бразилките. И с основание – все пак някои от най-красивите и разпознаваеми жени в света са именно оттам – Жизел Бюндхен, Алесандра Амброзио, Изабели Фонтана, Лаис Рибейро и други. Тъй като по природа тези дами не използват много грим и не разчитат на някакви козметични тенденции, те залагат най-вече на тайните за красота, които се предават от поколения. Ето някои от тях:

Използват много кокосова вода
Кокосовата вода е добре известна с това, че хидратира тялото и кожата ви, тъй като съдържа много витамини и минерали. Ако имате суха кожа, акне или ако искате да предотвратите стареенето, нанасянето директно върху лицето може да подейства добре. Разбира се, консумацията й е далеч по-ефективна.

„Всички знаем, че кокосовата вода поддържа невероятна кожа отвътре навън. Освен това, има много добър вкус, така че е и лакомство без калории.“ – Адриана Лима

Разтриват кожата си с пясък
За да предотвратят запушване на порите, бразилски почти религиозно ексфолират кожата си. Можете да използвате мокър пясък като естествено средство за премахване на всички мъртви кожни клетки от краката и ръцете.

Пият сок от моркови
Сокът от моркови има много ползи за здравето – от подобряване на зрението до повишаване на имунитета. И може да бъде особено полезен за вашата кожа – има много витамин С, който е добър за производството на колаген. Не само може да укрепи и придаде малко еластичност на кожата ви, но също така може да я предпази от увреждане от слънцето.

Залагат на лимфен масаж
Лимфният масаж помага за облекчаване на болката от подуване на ръцете и краката. Той може да помогне за извозването на отпадъчни продукти от тялото ви и естествено да прочисти лимфната ви система.

Нанасят морска вода върху косата и кожата си
Ако редовно се грижите за косата си и я хидратирате, можете сами да оформите плажни вълни, слагайки ? солена вода от време на време. Дори се продават солни кристали, които придават на косата този леко рошав и небрежен плажен вид. Не само е полезно за косата, но и за кожата. Солената вода може да помогне за лечение на екзема, да намали алергичните кожни реакции и да ексфолира кожата ви. Не е чудно, че всички бразилски модели изглеждат безупречно.

Използват бюти продукти с масло от акай
Плодовете акай са известни като бразилския „суперплод“ и дори имат повече антиоксиданти от ягодите, боровинките и малините. Те са добре известни като хранителен елемент, който забавя процеса на стареене. Бразилките се стараят да включват това национално съкровище както в менюто си, така и в бюти рутината си.

източник: Кросс

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share