test

Как да се насладим максимално на ваканцията си?

Мечтали сте за лятната си ваканция цяла година, работили сте здраво и очаквате тя да е незабравима? Много фактори могат да я провалят, както и грешният избор на място, на което да почивате. Доверете се на нашите съвети, за да преживеете приказна ваканция.

Какво да не правите:

1. Не си взимайте служебна работа и не носете служебния си телефон на плажа. Това е вашата ваканция и заслужавате пълна почивка. Предварително предупредете в офиса, че ще бъдете на място без обхват, за да са подготвени, че не могат да разчитат на вашата помощ.

2. Не тръгвайте с определен план и очаквания. Оставете се на случайността да ви води и се забавлявайте на момента. Правете това, което ви се прави точно сега.

3. Не правете компромис с избора на място за отсядане. Проверявайте ревюта и мнения на други потребители, преди да извършите резервацията си, за да сте сигурни, че това е мястото, от което се нуждаете.

4. Не се насилвайте да почивате с половинката си, ако схващанията ви за приятно прекарване се разминават. Той мечтае за почивка на палатка в планината, а вие се нуждаете от 5-звездно обслужване на морския бряг? По-разумно е да почивате разделени, отколкото единият да направи компромис с желанията си. Кратката раздяла ще освежи връзката ви и ще имате много за споделяне, когато се приберете вкъщи. Поканете приятелка и потегляйте за морето.

Халкидики Гърция

Какво да правите, за да се насладите на ваканцията си?

– Бъдете бдителни и внимателни – наранявания, разболяване, кражба, неприятен разговор, инцидент могат да провалят деня ви или цялата почивка. Внимавайте.

– Проверете маршрута до мястото за настаняване, местата за хранене и пазаруване, плажовете и забележителностите в околността. Разгледайте снимки и прочетете мнения, това ще ви помогне да не губите време от почивката си в ориентиране в ситуацията и района, а да се насладите на кратките няколко дни пълноценно.

– Решавайте на момента какво ви се прави. Ако не ви се става сутрин за плаж, наспете се и се насладете на следобедното слънце. Не правете неща насилствено само защото така е редно. Важно е да се насладите на всеки момент.

– Разгледайте местните забележителности, опитайте местната храна, отпуснете се и се забавлявайте. Снимайте, но запазете споделянето на снимките за времето, когато се приберете вкъщи. Не си заслужава да изгубите ценни часове от отпуската си, поствайки и коментирайки в социалните мрежи. Най-щастливите моменти за вас са тези, в които не се сещате, че имате телефон. По това ще ги познаете.

– Не почивайте сами. Поканете приятел(к)и, които харесват нещата, които и вие. Не се чувствайте обаче длъжни да прекарвате всяка секунда заедно. Ако някой(я )от вас има друг план за деня – насладете се на своя.

– Тръгнете много рано сутринта, за да използвате пълноценно първия ден от и без това кратката отпуска.

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share