Седем грешки, които мъжете допускат при секс

Промяната в мисленето може да подобри сексуалния ви живот. Научете подробности за седемте най-често срещани грешки, които мъжете допускат с жените, и се научете как да ги избягвате.

Грешка 1: Сексът започва в спалнята

При мъжете може всичко да става бързо, но при жените възбудата не се случва толкова бързо, казва секс терапевтът доктор Иън Кернер.

Започнете през деня, като се прегръщате, целувате и държите за ръце. Забавлявайте се заедно и покажете, че я цените. Чувството, че е в сигурна връзка е от ключово значение за една жена, казва Кернер.

Една дълга прегръдка може да постигне много повече, отколкото си мислите. „Прегръдка за 30 секунди стимулира окситоцина, хормона при жените, който създава усещане за връзка и доверие“.

Грешка 2: Да предположим, че знаете какво иска тя

„Точно толкова жени днес симулират оргазъм, колкото преди 20 или 30 години“, казва Кернер. Така че, ако тя не се наслаждава, може и да не разберете.

Не се страхувайте да задавате въпроси от рода на „Как усещаш това?“ или „Искаш ли нещо различно?“ С други думи – поискайте указания.

Грешка 3: Придържайте се към плана си

Не си мислете, че „ако нещо е проработило първите три пъти, ще работи следващите три пъти“, казва секс терапевтът Сари Купър, LCSW. Това, което я възбужда, може да зависи от настроението й и къде е в месечния си цикъл.

Може би зърната й са по-чувствителни или гениталиите ѝ са по-малко чувствителни, добавя Купър.

Обърнете внимание на партньора си, казва психологът, доктор Лони Барбах. „Опитайте различни неща и вижте как реагира тя“. Когато откриете нещо, което работи, правете това.

 Жените често се оплакват, че мъжете преминават към следващото ниво, точно когато наистина започват да се наслаждават.

Грешка 4: Придържайте се към физическото

Разширете идеята си за прелюдия. Някои мъже „се фокусират върху физическата стимулация и често пренебрегват психичната стимулация“, казва Кернер. Докато мъжете се възбуждат от това, което виждат, „жените фантазират много по време на секс като част от процеса на възбуждане“. Присъединете се – споделете фантазия или спомен.

Грешка 5: Очаквайте половият акт да я доведе до оргазъм

За 80% от жените само половият акт няма да доведе до желаните резултати. Защо? Повечето позиции не стимулират директно клитора.

Има и други начини да я предразхоложите. „Жените стигат до оргазъм много повее от орален секс, отколкото от полов акт“, казва Кернер. Също така нека тя да бъде отгоре или използвайте вибратор, създаден за двойки.

„Мъжете трябва да се чувстват комфортно, а не застрашени от секс играчките“, казва той. За да й помогнете да достигне до върховата точка, когато правите секс, отделете им време.

Грешка 6: Пропуснете съблазняването

Жените обичат да бъдат съблазнявани. „Съблазняването е толкова важно, колкото и самата техника“, казва Купър. Това помага да разберете какъв тип съблазън харесва вашият партньор, независимо дали е орално, визуално или умствено, казва тя. „Харесва ли му на партньора ви, когато говорите мръсотии по телефона или си разменяте съобщения? Да прокарвате бавно пръста си нагоре по гърдите й? Да флиртувате с нея в бар? Също така, ако ви хареса това, което виждате, кажете й. „Нека една жена знае колко е желана“, казва Барбах.

Грешка 7: Съсредоточете се върху звъна на камбаната

Повечето жени се нуждаят от стимулация на клитора, за да получат оргазъм, но това е по-сложно, отколкото може да си представите. Някои мъже „не разбират анатомията на клитора“, казва Купър. Това е повече от един „бутон“, който можете да видите. Нервните му окончания се разпространяват по вулвата и във влагалището. Всички те са потенциални точки за удоволствие, които си струва да проучите.

„Можете да се движите напред и назад“, казва Купър. Обръщането на прекалено много внимание на външната част, може да отнеме удоволствието за някои жени. Толкова е чувствителна, че твърде много стимулация може да навреди.

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share