4 урока за живота, които всеки може да научи от Бил Мъри

В годините след участията си в Saturday Night Live, Бил Мъри надгради себе си, за да се превърне в много повече от просто комедиант или актьор. Една аномалия на Вселената, която работи на своя собствена дължина на вълната, и има какво да научим от човека, който ни е донесъл много смях и здравословно количество сълзи.

Ето някои от тези жизненоважни уроци:

Трябва да знаете кога да не ви пука

Известно е, че Бил прави каквото си иска. Дотолкова, че голяма част от тези истории за Бил Мъри, публикувани в интернет, са истински. Shenanigans са включили в списъка с истории (и това далеч не е всичко) няколко примерни ситуации:

  • Каране на детско колело през Wal-Marts няколко пъти, облечен в силно захабена униформа на пожарникар, пълна с кислород
  • Поемане на бармански задължения и обслужване на клиентите само с текила, независимо от поръчката
  • Кражба на пържени картофи от случаен младеж
  • Присъединяване към произволна игра по кикбол без никаква основателна причина
  • Изненадващо появяване на ергенско парти, с цел да разкаже няколко мъдри истории

Впрягайте се възможно най-малко, в точното време, и се наслаждавайте на щедростта на живота.

Четете всичко супер внимателно

Не е тайна, че Бил изпитва някакво, макар и малко, съжаление относно представянето си като Гарфийлд. Това беше ход в кариерата му, който учуди мнозина. Но историята как това се е случило, всъщност, е доста весела. Когато сценарият се оказал на бюрото му, той забелязва, че е написан от сценариста Джоел Коен, бъркайки го с Джоел Дейвид Коен от братята Коен (Fargo, The Big Lebowski, No Country For Old Men), Бил се подписва почти веднага. Той осъзнава грешката си едва на по-късен етап, когато е късно да напусне вече плаващия кораб. Нека това ни послужи като урок. Винаги четете внимателно написаното. Никога не знаем как точно може да ни се наложи да се обвържем с него.

Ако хората, които ви търсят, не са склонни да ви оставят съобщение или да се обадят повторно – тогава не е важно

Винаги ексцентричен, Бил има доста нестандартна настройка, когато става въпрос за установяване на контакт. Вместо агент, който да му предлага интересни проекти за обсъждане, той има публична телефонна линия 1800, карайки хората сами да го търсят. Очевидно тази линия често е претоварена от хора, които имат желание да работят с него, което отсява само упоритите. Хора като София Копола, която му звъняла упорито, в продължение на дни, за да го ангажира с това, което по-късно ще стане „Изгубени в превода / Lost in Translation”. Това всъщност доказва, че ако хората, които ви търсят, не ви оставят съобщения или не ви се обаждат повторно – тогава не е важно.

Просто се забавлявайте

Повтарящото се мото в живота на Бил Мъри е свободата на съществуване и умението да останеш спокоен, доколкото това е възможно. Колкото и лесно да е просто да го кажете, и клиширано да го повтаряте, да се забавлявате е ключът към дълголетието. Моментът, в който забравите как точно да се насладите на нещо, е моментът, в който вече сте мъртви. Точно в този момент очакване да бъдете „погребани“. Отделете минута за себе си, пазете се от това да претоварите ума си, и просто се забавлявайте.

Ето и Бил Мъри, който рецитира поема за кучета преди премиерата на „Isle of Dogs” – точно преди да заспи по време на същинската прожекция:

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share