Free Porn
xbporn
Free Porn





manotobet

takbet
betcart




betboro

megapari
mahbet
betforward


1xbet
teen sex
porn
djav
best porn 2025
porn 2026
brunette banged
Ankara Escort
1xbet
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com

1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com

1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
1xbet-1xir.com
betforward
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co

betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co

betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
betforward.com.co
deneme bonusu veren bahis siteleri
deneme bonusu
casino slot siteleri/a>
Deneme bonusu veren siteler
Deneme bonusu veren siteler
Deneme bonusu veren siteler
Deneme bonusu veren siteler
Cialis
Cialis Fiyat
deneme bonusu
padişahbet
padişahbet
padişahbet
deneme bonusu 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet 1xbet untertitelporno porno 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet 1xbet سایت شرط بندی معتبر 1xbet وان ایکس بت pov leccata di figa
best porn 2025
homemade porn 2026
mi masturbo guardando una ragazza
estimare cost apartament precisă online
blonde babe fucked - bigassmonster

Ерик Рипер – будизъм, шоколад, техно

Ако се интересувате от кулинария най-вероятно знаете кой е Ерик Рипер – мъжът с ослепителната усмивка, гъста бяла коса и пронизващ поглед. В последните години шеф готвачите наистина добиват статут на рок звезди (според Антъни Бурдейн няма смисъл да готвиш, ако можеш да свириш като Джими Хендрикс!). За Антъни Бурдейн и приятелството му с Ерик Рипер малко по-късно, обаче.

Ерик е съсобственик и главен готвач на един от най-добрите ресторанти в Ню Йорк, а и в света Le Bernardin – изискано място за морска храна и висша френска кулинария, носител на три звезди Мишлен и още куп награди, автор на книги  и водещ на кулинарни предавания. Знаменитата си кулинарна кариера стартира още на седемнайсет в един от най-известните ресторанти в Париж Tour d’Argent. Години по-късно се мести в Ню Йорк, където е поканен от собствениците на Le Bernardin да поеме кухнята. 

Следва френската дума “клише”, а то е, че останалото е история.

На път за Съединените щати, на летището в Париж Ерик решава да си купи нещо за четене, което да запълни осемчасовия полет. Признава, че дилемата е била между брой на “Плейбой” и книга за Тибет (явно в този брой интервютата не са били толкова интересни, така че избира Тибет) От този момент започва и интересът му към Тибет, Далай Лама и будизма. Той е практикуващ будист от години, медитира всяка сутрин в специално приспособено помещение в къщата му, където и котката не смее да влиза по неговите думи.

“Докато не открих будизма се чувствах изгубен. Опитвах се да бъда добро човешко същество, но не постигах това, което търсех. Будизмът в някаква степен беше откровение ”. Рипер прилага будистките принципи както в работата си, така и в личния си живот. Твърди, че това му помага доста. Открито критикува Гордън Рамзи за грубото му и невъздържано отношение, което според него създава негативен имидж на кулинарната индустрия.

Покрай работата си в Ню Йорк се запознава с Антъни Бурдейн и с него го свързва истинско дългогодишно приятелство продължило до смъртта на Бурдейн през 2018-та.

Ерик Рипер обожава шоколад, както сам признава. Двамата с Бурдейн имат общо начинание, което често ги кара да пътуват до Перу – какаото и шоколада. (епизодът за пътуването им до Перу в предаването на Бурдейн Parts unknown е абсолютно задължителен, гледал съм го повече пъти и от “Боен клуб”)

Двамата съвместно с шоколатиера Кристофър Къртин от Еclat chocolate разработват два вида шоколад – Good&Evil и Salt&Sin – оставям да прецените кой кой е в двата модела! За съжаление не е налична информация дали все още е възможно човек да си намери някой от видовете. 

По вероятна е опцията да посетите Le Bernardin, когато сте в Ню Йорк като дегустационното меню излиза нещо от порядъка на 195 долара. Бюджетна опция е и да отидете за обяд. 

Рипер признава, че всяка сутрин си прави разходка до ресторанта, която трае около 50 минути. Не е ясно дали е със слушалки и какъв модел са те, но другата му страст е аудиофилството, нарича това “интересно и болезнено занимание”, тъй като изисква влагането на страшно много пари. Абсолютен маниак на тема звук, Рипер твърди, че може веднага да познае качеството на озвучителната система в един клуб. Тези с кофти такива го губят като клиент. Харесва техно, но признава, че с възрастта по често слуша джаз.

В допълнение на всички достойнства, които притежава Рипер е зает и с благотворителност, и то активно. Участва в инициативи по набирането на средства и доставянето на храна за крайно нуждаещи се в Ню Йорк. Негова е и инициативата за набиране на средства в помощ на възстановяването на тибетски текстове. С помощта на тази инициатива са разпространени свободно повече от два милиона будистки текста.

Следващият път, когато сте на някое летище внимателно избирайте четивото си!

Алек Стоименов
Алек Стоименов е виден столичен бохем и хедонист. Ценител на вкусната храна, изисканите напитки и Великата красота във всичките ѝ достъпни измерения. Възпитаник на Класическата гимназия. Дългогодишен водещ в радио „Z-rock”. Често може да бъде забелязан и в амплоато на музикален селектор в по-добрите барове и клубове. Все още се намира в челната десетка на списъка на най-желаните софийски ергени.

Share