Дан Билзериан: Стремежът към пари и жени не е това, което ти носи щастие

Дан Билзериан е човекът, известен с това, че хвърля порно звезди в басейни, стреля с пушки и взривява собствения си автобус. Той е самопровъзгласен за „лунатик“, но има подозрения, че в него има и нещо повече от лудост.

Дан Билзериан харесва ли Лондон?

Дан Билзериан, изненадващо, не се описва като „градски човек“. Вероятно защото в града няма достатъчно място за джетове и стрелба с автомати. Той уточнява, че макар да предпочита Лондон пред Ню Йорк, разходите в града отблъскват Дан, описвайки Лондон като „по-скъп от Лос Анджелис“, но с по-автентични хора.

Винаги себе си

В отговор на цитат на един от любимите автори на Билзериан, Хенри Дейвид Торо: „Повечето мъже прекарват живота си в тихо отчаяние“, той казва, че винаги е себе си и винаги прави каквото мисли за добре. Дан се възхищава на известни личности като Карди Би за това, че изказват мнението си и не се придържат към „политическата коректност“.

Заглавия като „Дан Билзериан хвърля порно звезда от покрива“, „Дан Билзериан е арестуван в LAX по обвинения в правене на бомби“ са предназначени само да привлекат вниманието, смята той. И че голяма част от това вниманието, е резултат от тези преувеличени истории извън контекста, които съвсем не е задължително да съобщават новините автентично. Билзериан е съгласен, че подобна култура се монополизира от фигури като Доналд Тръмп, за да поддържа популярност. С 44 милиона души, които гледат излагациите му, Дан вярва, че феноменът Дан Билзериан се свежда до завистта на  хората към начина му на живот. Според него е „жалко“, че обикновеният човек прави това, което му е наложено от обществото. Той смята, че „мисленето извън кутията“ ще даде на хората по-вълнуващ живот.

Социалните мрежи като инструмент

Когато Билзериан е описан като „гений на социалните медии“ и попитан как го е постигнал, Дан обяснява, че всичко е започнало като удобен начин да „получи секс“. Цел, в която той е бил по-малко успешен в гимназията и, разбира се,  по време на подготовката на Navy SEAL. Той уточнява, че се е превърнал в „лунатик“ в резултат на това, че не е получавал достатъчно внимание като дете. Израствайки в богато семейство, Дан обяснява, че баща му предпочитал бързите лодки, модните коли и скъпите часовници пред него. Така че, когато започва да изкарва пари, той не можел да устои на изкушението да започне да получава максимално количество внимание.

Славата е изолираща

„Колкото повече светлината на прожекторите е върху вас, толкова повече не я искате.“ Дан казва, изразявайки настроението на мнозина, застанали под тази светлина. Като добавя и собствения си опит върху това, той казва: „Само за да изляза ми е необходима подготовка … Имам нужда от сигурност, а знам, че ще трябва да участвам в куп снимки и да разговорям с много хора. А когато излезете и сте под въздействието на субстанции, въобще не ви е до приказки с тълпи непознати.“ Той разказва, че е обмислял да избяга с плуване от група фенове, докато бил на гъби на гръцкия остров Миконос.

Дан Билзериан и магическите гъби

Размишлявайки върху думите на Алън Уотс, Дан казва: „Търсенето на удоволствие не е едно и също с търсенето на щастие“ и „По-късно в живота започвате да осъзнавате, че да правите неща за другите е по-важно, отколкото да правите неща само за себе си.“ След това той описва виждането на Уотс за Бога като колективната същност на всеки и всичко. Докато се занимава с темата за Бога и божественото, Дан разкрива самосъзнанието си, казвайки, че „стремежът към пари и жени не е това, което ти носи щастие, но аз все още го правя“.

Когато го попитат къде намира щастието, Билзериан без да се замисли изброява – в приключенията, в помагането на други хора, в сърфа, в стоенето под лъчите на слънцето, в тренировките и, разбира се, в секса. Дан описва перфектния ден от живота си като ден, изкаран на плажа, консумирайки магически гъби в компанията на най-добрите си приятели.

Това горе са думи на Дан Билзариан. Ето и една друга интересна гледна точка към неговата противоречива личност:

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share