Уроците, които научихме от „Сексът и градът“ (част 3)

Прочетете част 1 и част 2
21. Трябва да допуснеш хората до себе си

Миранда беше толкова цинична, че когато Стив я преследваше, за да я види отново, отговорът й беше: „О, така е, защото мислиш, че съм лесна“. Толкова е лесно да се изключиш от хората и да повярваш в най-лошото, особено след години, когато се оказа, че си прав. Но Стив продължи да прави неочакваното. И в крайна сметка дори циничната, саркастична Миранда падна пред него.

22. Да обичаш някого не означава, че понякога не е най-лошият

Особено ако живеете заедно. Ейдан, който се опитваше да оправи апартамента на Кари, превърна това от прекрасен, мил жест към най-дразнещото нещо на света.

Ключът е да не позволявате на малките неща да ви накарат да изгубите поглед защо сте се влюбили.

23. Ще разберете, че и вие не сте перфектни

Цялата връзка на Ейдън и Кари е урок за това колко несъвършена е Кари. Тузара разби сърцето й, след което тя отиде и разби това на Ейдън. Когато крещиш на някого заради досадните му навици, не забравяй, че понякога и ти не си на ниво.

24. Комуникацията е ключова

Ако нещо притесняваше Саманта, тя не се страхуваше да го каже. Колкото и да е интимно. Как някой може да знае какво се случва, ако не им кажеш? Никой не чете мисли и понякога се налага да обяснявате какво точно изпитвате, за да помогнете на партньора си да ви разбере. Това е вярно както в спалнята, така и извън.

25. Трябва да можете да простите

Миранда скъса със Стив, отказа предложението му за брак и след това разбра, че е направила грешка. Стив изневеряваше на Миранда, а тя успя да му прости. Хората правят грешки, а да обичаш някого означава да обичаш и приемаш  – недостатъците и несъвършенствата също.

26. Защото истинската любов може да преодолее всяко препятствия

Кари и Тузара го направиха чрез бракове, изневери, проблеми  и дълги разстояния, а Шарлът смени религията си, за да бъде с Хари. Любовта не се променя и не се интересува от вашето верую, цвят или религия. Ако сте  един за друг, всичко ще проработи. Може да е трудно, но вие намирате решение. Защото ако си нечий единствен, кой се интересува какво казват  другите.

27. Вечното щастие съществува

Това може да бъде дълъг и труден процес, но за да си способен да прекарваш всяка неделя, лежейки в леглото (в идеалния случай похапващ пица) с човека, с когото знаеш, че ще прекараш остатъка от живота си, си струва да се бориш. Въпреки всички възходи и падения, Миранда и Стив, Шарлот и Хари и дори Кари и Тузара успяха да накарат връзките им да работят. Междувременно Саманта реши, че не иска само един човек до края на живота си, тъй като щастието се намира във всякакви форми и размери.

28. Преди всичко, не забравяйте, че връзките могат да идват и да си отиват, но истинското приятелство е завинаги

Независимо какво се е случило Кари, Шарлот, Миранда и Саманта бяха там една за друга. В живота ви може да има много страхотни, хубави момчета, но понякога вашата сродна душа е диамантът, който стои точно до вас

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share