10 съвета за най-интензивния оргазъм в живота ви

Знаете ли, че има световен ден на оргазма? Наскоро в Хедонист научихме, че 31 юли е този ден в годината, който е посветен на оргазмите и веднага решихме да споделим с вас. Въпреки че забавни празници като този не са толкова популярни като, да речем, 14 февруари, те все пак си струват да се празнуват. А що се отнася до световен ден на оргазма, най-добрият начин да празнувате е като останете в леглото (или в кухнята, или на килимчето в хола, или където искате) и изживеете думата „кулминация“ в пълния й смисъл.

По този повод експертите ви предлагат 10 съвета, които да помогнат на вагината ви да се чувства така, че е Коледа през юли.

1. Открийте смисъл в мастурбирането

Докосването соло може да ви помогне да разберете какво точно искате или не харесвате по начин, по който сексът с партньор не може. „Опознаването на собственото ви тяло, вида на натиска и триенето, от които се чувствате добре, наистина създава модел за това да знаете как да се възбудите и да получите оргазъм по време на секс“, споделя секс терапевтът и лицензиран семеен терапевт доктор Иън Кернер.

2. Фантазирайте без вина

Фантазиите могат да ви помогнат да забравите за тревогите от ежедневния живот, да се почувствате по-малко напрегнати и да дадете израз на удоволствието, казва д-р Джесика О’Райли, специалист по секс и взаимоотношения. „Да мислите за секс не значи, че искате да го изживеете и в реалния живот, а да фантазирате за хора, различни от настоящия ви партньор, не е изневяра“, казва тя. Кернер се съгласява. „Не подценявайте силата на психологическата възбуда“, казва той.

3. Настоявайте за прелюдия

Прелюдията подготвя тялото ви, за да изпитате най-добрия възможен оргазъм. „За да стигнете до оргазъм, два процеса трябва да се провеждат паралелно“, казва Кернер. Единият е вазоконгезия или приток на кръв към гениталиите, а другият е миотония или мускулно напрежение, обяснява той. „Винаги може да стигнете по-далеч и да генерирате още повече вазоконгезия, миотония и възбуда от обикновено“. Отделянето на достатъчно време на това, дава шанс на тялото ви да се чувства комфортно от тези процеси. Допълнителният приток на кръв увеличава чувствителността и колкото по-напрегнати са мускулите ви, толкова по-вероятно е да почувствате огромно освобождаване по време на оргазъм. Кернер предлага да мислите за цялото си тяло като за една голяма ерогенна зона.

4. Свикнете да сте малко егоистични – не само в леглото, но и в живота

„Много от нас са толкова загрижени да угодят на партньорите си, че собственото им удоволствие остава на заден план“, казва О’Райли. „Така както сте се научили да приемате помощ или да се забавлявате извън спалнята, така ще трябва да се научите да очаквате вашият партньор да ви доставя удоволствие“.

Тя препоръчва тактики, като да помолите партньора си за бърз масаж, без да се чувствате, че трябва да върнете услугата и да се научите да казвате „не“, когато някой има молба, която наистина ви причинява неудобства (и на която наистина искате да кажете „не). „Да се научим да приемаме помощ, подкрепа и удоволствие е от съществено значение за оргазма“, казва О’Райли.

5. Разберете какво точно харесва клиторът ви

Кернер нарича клитора „силата на женския оргазъм“ и то с право. „Мислете за клитора като за разпалването на огъня, от който избухва пламъкът“, казва той. Освен това, както отбелязва О’Райли, „изследванията показват, че лесбийките имат повече оргазми от жените, които правят секс с мъже, което предполага, че пенисът във влагалището не е единственият път към оргазъм.“ Докато много жени се нуждаят от пряка стимулация на клитора, за да стигнат до оргазъм, това може да означава различни неща за различните хора. Определете какво означава за вас това, след това се уверете, че вие или вашият партньор го изпълнявате по време на секс. „Дори и по време на полов акт, можете да разтриете клитора си с пръсти или вибратор“, казва О’Райли. Възможно е също клиторът ви да иска понякога по-малко действия – научете се да слушате.

6. Но не се фокусирайте само върху клитора си – не забравяйте да обърнете внимание на Венериния хълм.

О`Райли предлага също да стимулирате Венериния хълм (известна също като mons pubis). „Тази месеста зона над устните ви е създадена за да ви помогне да се насладите на оргазма“, казва тя. „Използвайте ръцете си или разтривайте Венериния хълм на партньора си, в зависимост от това в каква позиция сте “. А отвъд Венериния хълм разучете играта със срамните устни.

7. Изполвайте G-точката

Много учени смятат, че прочутата G-точка всъщност е вътрешно разширение на клитора, но всичко, което наистина има значение, е, че кара някои хора да се чувстват наистина добре. Най-лесният начин да се възползвате от това удоволствие е като поставите показалеца си (или да накарате партньор да вмъкне техния) няколко сантиметра навътре във вагината, дланта поставена нагоре и да свиете пръста си напред. „Комбинирането на клиторната стимулация със стимулирането на G-точка може да ви създаде усещането за  смесен оргазъм“, казва Кернер. Може да се почувства странно да смесвате тези видове стимулация в началото, но ако сте заинтригувани, не забравяйте, че тази практика често дава добър резултат.

8. Сменяйте позите

„Ако обикновено правите секс по гръб, обърнете се по корем, за да откриете нови усещания“, казва О’Райли. Тя отбелязва, че малко проучване от 2011 г., публикувано в Journal of Sex Medicine, използва MRI изображения с интересен резултат: „Изследването показва, че пътищата на удоволствие, свързани с клитора и G-точката, са различни“, обяснява тя. Експериментирането с различни пози и частите, които стимулират, може да промени и дори да засили вашето удоволствие.

9. Не се стеснявайте да използвате ръка или вибратор по време на секс

Това може да е ключът към невероятен оргазъм, но може да се притеснявате да го използвате, докато сте с партньор. „Можете да използвате вибратор, за да подобрите секса, без да сте зависими от него“, казва Кернер. Един от начините да се почувствате по-удобно е да разясните на партньора си преди да започнете да правите секс. Можете също така да използвате вибриращ пръстен или вибратор за двойки, така че партньорът ви да се чувства приобщен.

10. И накрая, правете упражненията на Кегел

Вече сме го казвали и ще го кажем отново: Мускулите на таза са най-важните мускули, които много жени забравят да упражняват. Упражненията на Кегел могат да доведат до по-добър оргазъм.

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share