4 страхотни места за семейна почивка в Халкидики

Халкидики предлага разнообразен избор на забавления, плажове, храна и други. Разнообразието може да задоволи всеки вкус. Без значение дали желаете да отидете на ваканция сами или със семейството, винаги можете да изберете най-доброто според случая. Плажовете със златен пясък, кристални води и плитчини го правят една от най-безопасните и предпочитани дестинации за семейна ваканция. Да разгледаме 4 селца на Халкидики, които може да са идеални, ако искате да пътувате със семейството си.

Сани:

Да започнем с първия ръкав на Халкидики – полуостров Касандра. Едно от най-добрите места за семейна почивка е районът на Сани. Ще намерите големи и напълно оборудвани хотелски комплекси, които ще предоставят всички удобства, от които имате нужда. Плитчините и подредените плажове ще спомогнат да си прекарате добре, а има и спасители, които държат всичко под око. Може да се отпуснете на бар на плажа, който има всичко нужно. Като цяло, в Сани има много магазини, ресторанти, барове, които са разположени в малък район. Така няма нужда да се тревожите за големите разстояния, ако сте с деца. Има много детски площадки и поляни, където децата могат да играят през цялата ваканция. Фестивалът в Сани се организира всяка година и предлага различни събития и забавления. 

Неос Мармарас:

Неос Мармарас е село в Ситония – втория ръкав на Халкидики. То е един от най-космополитните райони и определено си заслужава да се посети. Ще намерите всичко нужно – в района има пазар, супермаркет, аптеки, медицински кабинет, банки и други. Плажът е един от най-големите в района. Можете да се излегнете на бара или да си донесете чадър и да останете на плажа цял ден. Пригответе нещо за хапване и ще си изкарате незабравимо. Но не забравяйте плажното масло. Пристанището на Неос Мармарас предлага идеалния залез и можете да се разходите до късно, да посетите някоя таверна на брега, където ще получите чудесна храна за вас или децата. Местоположението на Неос Мармарас е подходящо като начална точка за много излети до други красиви плажове наблизо. В близост до Неос Мармарас е и хотел Porto Karras, където можете да намерите всички удобства.

Вурвуру:

Първият ръкав на Халкидики е по-популярен за забавления и купони, докато вторият има селца по-подходящи за семейни почивки. И по-специално Вурвуру – разположено е в спокоен район, идеален да релаксирате със семейството. Може да наемете апартамент край морето и да се насладите на безкрайни часове игри във водата или на плажа. Ако искате приключения, може да опитате водни спортове, кану-каяк, водно колело или друг вид водно забавление. Природните красоти ще ви удивят и ще ви вдъхновят за други занимания сред природата, като колоездене и излети.

Урануполи:

Урануполи е един от малкото райони на третия ръкав, преди Света гора, достъпен за всички. Въпреки, че е голям по размер и привлича туристи, не е толкова оживен, в сравнение с други райони на Халкидики. Можете да вземете лодка и да обиколите Света гора, да плувате в сините води и да се наслаждавате на тучната природа. Една от атракциите, които трабва да посетите задължително, е кулата на Урануполи. Насладете се на красотата ѝ и научете историята ѝ. Така ще съчетаете лятната ваканция и забавленията с полезни знания. В района е и хотел Eagles Palace. Удобствата, които предлага, ще направят семейната ви ваканция незабравима.

Ако се интересувате повече от излети сред природата и археология, можете да изберете северната част на Халкидики. Разбира се, можете да направите това по всяко време на годината и не е нужно да чакате лятото.

Това с 4 района на Халкидики, които препоръчваме за семейна почивка. Дано сме ви дали добри идеи за следващото лято и се надяваме вие и семейството ви да прекарате чудесна почивка.

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share