Зимните напитки, които ще ни стоплят отвътре и отвън

Ако обичате да се сгушвате вкъщи, когато времето стане студено, отпразнувайте зимата с нашата селекция от най-добрите зимни коктейли. Това е сезонът на носталгичните зимни вкусове и напитки с всички подправки, които да ни стоплят отвътре и отвън. Нашите зимни напитки са идеалният начин да се насладите на сезона с приятели.

1. Ирландско кафе

Нека си го кажем, ирландското кафе е страхотно по всяко време на годината! Но има нещо толкова специално в това да отпивате този коктейл с уиски в зимната нощ. Обичаме уиски, обичаме и кафе. Когато е подсладен с малко кафява захар и гарниран с леко разбита сметана, това е удоволствие при всяка глътка! Този класически коктейл е идеалното питие след вечеря.

2. Греяно вино

Когато става въпрос за приготвяне на коктейли, колкото по-лесно, толкова по-добре, нали? Греяното вино (известно още като Glühwein) е толкова вкусно, колкото и топлещо. Бюджетно е, страхотно е да се прави в голямо количество и не изисква почти никакви усилия. Просто кипнете червено вино с малко подправки, чаша бренди, резен пресен портокал и малко захар.

3. Горещ ром с масло

Любителите на рома, съберете се. Ако не сте опитвали тази епична гореща напитка с масло и ром, значи не сте живели! Кремообразен, сладък и богат, този уютен коктейл е най-добър за наслада след дълга разходка в провинцията. Толкова е вкусен, препоръчваме да направите по-голямо количество, за да избегнете изчерпването му. Основната смес се приготвя лесно с подправки за печене, разбити в смес от масло и кафява захар. След това всичко, което остава да направите, е да налеете любимия си ром и да го долеете с вряла вода, за да го разтопите до съвършенство.

4. Hot Toddy

Няма по-лесен сред обикновените зимни коктейли от класическия Hot Toddy. Това е прегръдка в чаша и е лесен за забъркване. Представлява смес от мед, подправки и бърбън. Ако бърбънът не ви харесва, той е също толкова вкусен с ром и коняк. Или го направете с любимите си спиртни напитки, нарушете правилата – така са създадени най-добрите коктейли.

5. White Russian

White Russian е класически коктейл. Подсилено вино или алкохол, смесен с цяло яйце или сметана и подсладен със захар. Наречете го фаворизиране, но ние смятаме, че White Russian е един от най-добрите коктейли, на които да се насладите, когато навън е студено. Направен от кремообразна смес от кафе ликьор, първокласна водка и подходяща сметана, White Russian е мечтана, кремообразна напитка, която ще затопли цялото тяло.

6. Горещ коктейл с ябълков сайдер

Търсите прост коктейл, който е лесен за приготвяне и носи всички уютни усещания? Коктейлът с горещ ябълков сайдер е не само лесен, но и изпълнен с всички вкусове, за които жадуваме през зимата. Комбинация от мед, лимон и подправки, примесени с топлината на ябълков сайдер и уиски.

7. Eggnog Martini

Предлагаме ви най-добрия вид мартини за зимните празници. Сезонният коктейл с подправки Eggnog Martini е смесица от ванилова водка и ликьор амарето с пикантна канела и индийско орехче. Коледата е във всяка глътка. Идеално извинение да се откажете от десерта; насладете се на тази богата, сладка напитка около коледната елха, докато тайно се опитвате да разберете кой подарък е вашият!

8. Whiskey Sour

Може да е един от най-старите коктейли в света, но подобни напитки са толкова модерни в момента. Този емблематичен коктейл се прави само с три съставки: бърбън, обикновен сироп и битер. Добавете повече пикантност с яйчен белтък, за да създадете емблематичния бял пенест връх.

9. Коктейл Джак Фрост

Ако Елза от „Замръзналото кралство“ трябваше да избере коктейл, бихме заложили, че щеше да избере коктейл „Джак Фрост“. Този коктейл е една от най-популярните зимни напитки с водка и списъкът ни със зимни коктейли не би бил пълен без него. Тази ледено изглеждаща напитка е тропическа комбинация от синьо кюрасо, сок от ананас и кремообразен кокос с основа от водка или ром.

10. Мартини с мента

Ако търсите сладък и кремообразен коктейл, който е ментов и свеж, ментовото мартини е това, което трябва да опитате! За да направите такъв, разклатете 30г крем дьо менте или ментов шнапс с 15г водка, 45г вкусен шоколадов ликьор или крем дьо какао и 45г сметана. Изсипете тази магическа комбинация в охладена чаша за мартини и сте готови! Потопете ръба на чашата за мартини в гренадин, преди да я потопите в захар.

11. Коледно Негрони

Нека да добавим малка промяна към любимото ни Негрони. Толкова е лесно да направите Коледно Негрони – напълнете любимия си джин със зимни подправки за една нощ (или до три дни, ако имате търпение и време). Направете на приятелите и семейството си този специален коктейл още тази зима!

Източник: The Mixer

Share