Нова година по бански с чартърите на GULLIVAIR

2023 година може да бъде посрещната сред тропическа екзотика и лазурни плажове, на които лятото никога не свършва с всеки един от двата новогодишни чартъра, които авиокомпания GULLIVAIR организира.

Полетите са в удобно време на 27 декември – първият към примамливия Пукет в Тайланд, а вторият ще отведе пътниците си до карибския бряг на Доминиканската република. След седем дни на приятни емоции и лежерно отпускане, пътешествието приключва на 4 януари, когато са обратните полети към България.

Всяка една от избраните дестинации си заслужава по различен начин.

Пукет е световноизвестен с плажовете си в комбинация с предлаганите забавления и нощен живот. Най-интересното място там е старият град с неговите сгради в португалски колониален стил и по чиито улици всяка вечер е едно почти карнавално преживяване. В района на Пукет най-посещаван е островът на Джеймс Бонд с неговите причудливи скални образувания и примамливи заливчета.

По-надолу е остров Пи Пи, а от другата страна, на западното крайбрежие на Пукет е плажът Патонг, където красивите гледки са не по-малко. Човек може да започне деня си с вкусен паниран банан в кокосово мляко и сусам – един от многото местни специалитети, които трябва да се пробват наред с пикантната супа от морски дарове Том Ям или зелено къри със скариди… Въобще тайландската кухня е цяла отделна вселена.

Точно както пиенето на „Мама Хуана“ в Доминиканската република.

Огромният остров Испаньола, на част от чиято територия се простира Доминиканската република, е историческо място за цяла Америка. Но хората идват тук най-вече заради това, което Карибите предлагат. Бял, фин пясък на плажове, обрамчени с високи палми и топлите кристалночисти води. Вярно, клише, но толкова заредено с копнеж по екзотика и забавления, че малцина са успели да му устоят. Защото към неизменната сиеста – така наричат почивката в тази част на света, тук винаги има и фиеста – гарантирана от прословутия латинотемперамент и изобилие от добър ром местно производство.

Тайланд или Доминиканската република – която и от тези дестинации да бъде избрана, посрещането на 2023-а по бански и на топло е най-доброто решение, което човек може да вземе в края на тази година.

Двата новогодишни чартъра на GULLIVAIR имат два основни проблема. Първият е, че ти се иска да се качиш и на единия, и на другия едновременно, а това няма как да стане. Вторият е, че местата и за двата самолета са ограничени.

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share