Вечеря на 555 метра, в най-високия ресторант в Южна Корея

Просторният 123F Lounge се намира на последния етаж на Lotte World Tower в Сеул, на 555 метра над земята. Кулата е най-високата сграда в страната – и петата най-висока сграда в света, според нейния официален сайт.

Но се оказва, че стигането до ресторанта не е толкова лесно, колкото качването и слизането от асансьор; това е едно цяло изживяване, което лесно може да отнеме до час.

След закупуване на входен билет – 27 000 корейски вона (приблизително 20 долара) за възрастни и 24 000 вона (18 долара) за деца – посетителите влизат в чакалня, обляна в синя светлина, а на тавана могат да се видят големи екрани, по които плуват китове.

Следват няколко различни стаи – някои с възможности за професионални снимки, други, показващи строителните материали, които изграждат кулата – преди озадачаваща поредица от пространства с тематика „китове“.

Има два дълги коридора – единият е осветен в тъмно синьо, докато китовете плуват до вас на екрани по стените, а другият е с LED панели на тавана, показващи разноцветни мозаечни шарки, в рязък контраст с черно-белите снимки на китовете по стените. Звуци, наподобяващи виковете на китове допринасят за подводната атмосфера. Друга стая има фалшиви облаци, висящи във въздуха, и китове, нарисувани на стената, изглеждащи все едно се реят из тях.

Много китове по-късно, най-накрая стигате до асансьора, който отнема минута, за да се изкачи до обсерваторията Seoul Sky, движейки се с 10 метра в секунда.

Излизайки, посетителите биват насочвани да седят в тъмна стая, докато се възпроизвежда видео, артистично представяне на историята на Сеул и световната кула Lotte. След това екранът  се разделя на два гигантски панела, бавно повдигащи се като завеса, за да разкрие спиращата дъха гледка към Сеул през огромните прозорци.

Обсерваторията се простира на няколко етажа, с гигантски прозорци, които позволяват обширна 360-градусова гледка към метрополията. Човек може да забележи емблематичната N Seoul Tower, кацнала на планината Namsan, мостове, простиращи се над реката, паркове и спортни стадиони и дори атракционите в близкия тематичен парк Lotte World.

Всеки етаж предлага различни атракции, като например малки кафенета на 119-ия и 122-ия етаж. Има Sky Deck на 118-ия етаж със стъклен под, който ви позволява да видите всичките 478 метра между обувките си и улицата далеч отдолу. На 120-ия етаж пък има външен балкон с перфектна гледка към река Хан.

След подходящото количество възхищение, най-накрая стигате до салона на 123-ия етаж.

Ресторантът е едновременно просторен и уютен, с меки столове и лампи на всяка маса. Прозорците образуват цяла стена, простираща се до високия таван, за да осигурят топла светлина по време на залез слънце.

Менюто е скъпо за корейските стандарти – 28 долара за телешка яхния, 19 долара за спагети и 18 долара за салата Цезар.

Ресторантът предлага също пица, сандвичи, пържоли и мезета, включително селекция от сирена.

Въпреки че 123F Lounge е идеалното място за романтична вечеря или специална среща, има и много семейства с деца и групи приятели. Салонът може да бъде нает и за специални събития като сватбени приеми и представяне на продукти.

Световната кула Lotte се намира в квартал Джамсил в югоизточния район Сонгпа-гу в Сеул. Отворена е през цялата седмица, въпреки че часовете зависят от деня и е достъпно с метро, ​​автобус или лично превозно средство.

Източник: CNN

Share