12 от най-необичайните коктейли в света

В днешно време всичко е конкуренция – и това включва „релаксиращия“ свят на коктейлите.

Всяка година барманите се състезават в Световния шампионат по коктейли на Международната асоциация на барманите.

Вдигаме тост в чест на техните дългогодишни усилия с 12 странни и прекрасни коктейла, които си струва да потърсите по целия свят:

1. Маргаритата на Дъг Ламинг

Има само два комплекта Cointreau за сферификация на хайвер в Австралия, а барът Rabbit Hole разполага с един от тях.

Този магически комплект позволява на барманите да създават перли от алкохол, които се пръскат в устата.

„Харесват ми различните реакции, които получавате от посетителите, идващи за първи път, когато го донесете на масата“, казва Матю Смит, помощник-мениджър в бар Rabbit Hole.

Барманите използват натриев алгинат, калциев лактат и комплекта за сферификация, за да създадат перлите Cointreau.

Други от коктейлите там включват „Jellied G & T“ – кубче желе от джин Хендрикс.

2. Coquetier

Сервирана в яйчена черупка, съставките за тази напитка включват ром, шоколад и канела.

Antoine Amédée Peychaud е аптекар, известен с ракията, която сервира в чаши от яйца на масонските събирания в Ню Орлиънс през 18 век.

Двеста години по-късно екипът на Pret a Diner пресъздаде този исторически коктейл.

Основните съставки са ром, шоколад, канела и разбира се кокошето яйце, в което се сервира коктейлът.

Сред почитателите на напитката е и супермодела Бар Рафаели.

3. Коктейл от камилско мляко

Безалкохолен коктейл, първоначално създаден за мюсюлманите, които постят по време на Рамадан.

В сравнение с кравето мляко, камилското мляко е три пъти по-богато на витамин С и е пълно с желязо, ненаситени мастни киселини и витамини от група В.

Напитките от камилско мляко ще се предлагат след Рамазан в Мияна, арабския ресторант на Ritz-Carlton.

„Миксологът с камилско мляко“ Мохамад Дауд първоначално създадава гамата си от коктейли с камилско мляко за мюсюлманите, празнуващи Рамадан.

Поради високото ниво на протеини и други хранителни вещества, това е идеалната напитка за консумация по време на Сухур, храната, която се приема преди изгрев слънце по време на Рамадан, и се предлага в няколко вкуса, включително ягода, череша и ядки.

4. Коктейл Sour Тoe

Коктейлът Sour Toe, сервиран от Sourtoe Cocktail club, може да бъде всякаква напитка – това, което го превръща в коктейл Sour Toe, е добавянето на истински, запазен ампутиран пръст на крак, който се пуска в чашата.

Въпреки че никой не изглежда сигурен за произхода на напитката, тя се появява за първи път през 1973 г., когато пиячите, които са консумирали чаша шампанско или бира, съдържащи пръсти на крака, могат да се обявят за истински „sourtoers„.

Днес пръстът на крака може да се постави във всяка напитка, но все още важи едно правило: „Можете да го изпиете бързо, можете да го изпиете бавно – но устните трябва да докосват пръста.“

Около 60 000 души са опитали коктейла Sour Тoe до момента.

5. The Rum Blazer

Джери „Професорът“ Томас е американски барман, който се смята за баща на американската миксология.

Томас усъвършенства техниката на запалване на уиски и прехвърляне на пламтящата течност между две сребърни чаши.

Покойният барман вдъхнови Rum Blazer на Shaka Zulu: огнена смес, приготвена на масата на клиента и сервирана само при температура под 50°F/10°C.

Съдържа подправен ром, ликьор Grand Marnier и канелен прах и е вдъхновен от известния коктейл Blue Blazer.

6. Gunpowder Plot

Този коктейл, вдъхновен от Гай Фокс, е дело на бармана от Сидни Грант Колинс, чиито любими съставки включват сух лед, течен азот и желе.

Предишни творения включват бекон и кленов сироп „Манхатън“ и La Premiere, който включва ром Апълтън с пуканки.

„За Gunpowder Plot ние вливаме джин с аромати на барут и го разклащаме с fernet branca (традиционен билков дижестив) и яйчен белтък“, обяснява Колин Там, главен барман.

„Този ​​метод оставя коктейла с дебел слой пяна отгоре. Когато клошът се затвори и се добави дим, пяната се влива с опушен, дървесен аромат, който променя напитката напълно.“

Съдържа джин, напоен с барут, подправен барутен сироп и горчива бира. Сервира се под димящ клош сред купчина клонки и мъгла с аромат на дъб.

7.„Крапърът“

Изпиването на коктейл от тоалетна чиния може да не изглежда като най-елегантния начин за започване на нощта, но това е истинска наслада в Rock and Rita’s в Лас Вегас.

Пълният с калории Крапър е шоколадова Пина Колада, гарнирана със Сникърс бар. Можете да запазите чашата, след като сте готови.

8. „Диамантите са завинаги“

Само най-добрите съставки влизат в този луксозен коктейл, струващ $1347: L’Heraud Гранд Шампан Коняк, Шампанско Luxor 24k Gold Flake и горчива бира The Bitter Truth Jerry Thomas.

Сервирана в коктейлна чаша „Сваровски Кристалин“, която съдържа диаманти в дръжката и която можете да запазите, тя е вдъхновена от салона Junsui в Бурж Ал Араб, който включва 29 000 кристала „Сваровски“.

9. Коктейл Dukes HRH Baby

Вдъхновени от раждането на принц Джордж, създателите на този коктейл превърнаха пюрето от маракуя в една от ключовите съставки.

Освен това, за щастие, съдържа шампанско Perrier-Jouet Grand Brut NV, Cointreau и маракуя – идеалната напитка за лятото.

10. Wakey, Wakey, Mary, Eggs and Bacey

Този необичаен коктейл е създаден, за да помогне на пиещите да се възстановят след тежка нощ и включва основно Блъди Мери с добавка на лют сос, ирландски стаут, гарнитура от мариновани зеленчуци, пъдпъдъчи яйца, бекон и сандвич със сирене.

„Пъдпъдъчите яйца и сандвича, комбинирани със зеленчуците, превръщат тази напитка в малко ястие, специално предназначено да облекчи тежката сутрин“, обяснява собственикът на Chapel Tavern Дънкан Мичъл.

11.Стрелецът на бикове“

Ароматни пяни, желе и бонбони се появяват в менюто с коктейли на OnlyOne, но най-популярното предложение е „Стрелецът на бикове“ – чаша, съдържаща три епруветки, пълни с ароматни перли синьо кюрасао, водка „Абсолют“ и Ред Бул.

OnlyOne е първият молекулярен коктейл бар в Дрезден и менюто му включва и ядливи коктейли като Caipirinha със захарен памук.

12. Earl Grey caviar martini

 Използват се въздух и хайвер, за да придадат допълнителен вкус и текстура на тази напитка, една от няколкото необичайни смеси, сервирани в коктейл бар Quinary в Хонконг.

Други коктейли включват Блъди Мери, направена с редестилирана водка с уасаби.

Този грандиозен коктейл съдържа молекули от хайвер и мартини с аромат на чай Ърл Грей, гарнирани с капка въздух, с дъх на същият този чай.

Earl Grey caviar martini  също е освежаваща комбинация от прясно смляна краставица, сок от лайм и лимон, със сок от бъз и ябълка“, казва Антонио, миксологът на Quinary.

„Тези съставки вървят особено добре с цитроновата водка.“

Източник: CNN

Share