Ексцентричната Мира Бъчварова направи влудяващ пърформанс за откриването на изложбата си

В първия ден на Ноември шармантната дизайнерка разкри душата си на художник. С над 40 картини в различни теми художничката откри изложбата: „Великолепното изкуство“ Изложба – пърформанс – инсталация

Бъчварова посрещна над 200 гости в изложбена зала на The steps – новата арт зона на София с уелкъм дринк и много снимки на стената на славата. Истинско стълпотворение се получи пред дверите на галерията. Почитателите и гостите на Мира изчакаха на огромна опашка за да влязат за официалната част в голямата зала на Галерията в The steps.

Мира Бъчварова

Отвориха се вратите на черната зала с приглушена светлина и магична музика гостите влизаха, като картините едва се виждаха. На сцената имаше бяло платно на статив, огромен и мощен лъскав мотор. Започна пърформанса с дами с черни наметала ,които осветяваха картините с фенери – така проблясваше изкуството. Мира се появи с брутален цикламен костюм с ширина 2 метра, като се движеше бавно сред публиката с цикламен куфар. На сцената отвори куфара и изсипа боички на пода, качи се на подиума и се смесиха воали, шлейфове и дълбочината на танца в костюма й, които изразяваше стремежа на артиста да се скрие от света в нещо невиждано. Черните сенки свалиха воалите от художничката и тя се оказа разпъната на кръст, с което изрази безизходната ситуация на творец търсещ своята публика. Кръста падна тя се върна към изкуството.Олицетворяваше възкресението на твореца. Застана пред бяло платно и започна да твори пред публиката. Появи се на сцената фея с красива ръчно извезана рокля и я свали .Публиката онемя. Модела позираше гол и Мира го рисуваше – като пресъздаде академично ателие на сцената на галерията. Присъедини се още един модел. Черните сенки махнаха своите наметала и ги метнаха на земята. Мира се развихри като премести платното на земята и започна да мята боички , докато моделите танцуваха около нея в като диви. Това беше израз на бушуващата страст на художничката да се изрази. На финала момичетата показаха творението на Мира . Артиста беше омазан в бои до главата и седна елегантно на сцената на баров стол за да разкаже своите арт приключения . Хората бяха изумени и много развълнувани – никой не беше присъствал на такова откриване на изложба. Сцената остана с разхвърляни боички и цветни нарисувани платна, с което се пресъздаде атмосферата на ателие за рисуване .Светнаха лампите и хората можеха да се насладят на изложбата картини ,която ще остане в The steps – голяма зала до 04.11 и малка зала 13.11.22.

Сред гостите бяха:
Златната флейта на България – Кристиян Коев, който вкара мотора си в галерия за откриването на изложба – картини на Мира Бъчварова. Музикантът и бизнесмен се наслади на изкуството на Мира Бъчварова в столичното ново пространство за арт – The steps.
Звездната двойка Филип Аврамов и Христина Димитрова уважиха скандалната изложба на Мира Бъчварова. Актьорът от „Домашен арест“ се снима до картините на художничката, като заяви в социалните мрежи, че не може да рисува, но пък затова се възхищава искрено на виртуозите на четката като Мира.

Кралицата на бокса Джоана Нуамеруе беше гост на скандален пърформанс на известната Мира Бъчварова Джоана Нуамеруе, известна като топ боксьорка на България, модел и актриса се появи към финала на откриването на изложбата на Мира Бъчварова с походка на пантера, облечена с неонова рокля от дизайнерката и събра погледите на всички. Джуана казва, че се разпознава в доста от картините
на Мира от Африканската й тема.

Съорганизатор : Дамски клуб бизнес на високи токчета в лицето на основателя на клуба Ива
Владимирова
Адвокат Биляна Тончева
Атанас Лазаров – VIP персона и PR на звездите
Дизайнера Светла Димитрова – Ариес уникат
Нашите съорганизатори:
Дамски клуб бизнес на високи токчета в лицето на основателя на клуба Ива Владимирова
Арт зона – The Steps – Сергей Петров
Галя Петрова – Дигитал дизайн
Виолета Мачева – Magic Oytdoor Ltd
Роксандра Памукова – Бронхопам Памуков
Петя Белчева Гемюнден – Next level love
Адонай Логистик – транспортна спедиторска фирма
Kika make up
Екатерина Дончева – сп.Езда
Фотограф : Димитър Георгиев, Ирен Николова, Хайлайф
Модели:
Валерия Колева, Паолина Попова, Маргарита Христова, Сиана Съншайн, Синди
Режисьор : Христо Ботев
Картините можете да разгледате на :

https://www.mirabachvarova.com/bg/catalog/cid/118/page/1/view_offset/0/per_page/42.html

https://www.mirabachvarova.com/bg/catalog/cid/136.html

https://www.mirabachvarova.com/bg/catalog/cid/137.html

https://www.mirabachvarova.com/bg/catalog/cid/135.html

https://www.mirabachvarova.com/bg/catalog/cid/134.html

https://www.mirabachvarova.com/bg/catalog/cid/139.html

https://www.mirabachvarova.com/bg/video.html

Share