Най-романтичните градове в света (част 2)

№11 Брюж

Може да ръми през цялата година в това градче от 13-ти век, но това само добавя към безумната му очарователност. Направете си разходка из тухлените улици, пълни със сладки бутици и магазини за шоколад или споделете чадър надолу по подобните на венециански  канали с мостове, водещи до стари вятърни мелници и готически църкви.

Не пропускайте: Прясно изпечените белгийски гофрети на Sorbetiere De Medici, покрити с бита сметана и шоколадов сос на уютна маса на прозореца на втория етаж.

№12 Савана, Джорджия

Цъфтящи площади, привлекателни ваканционни домове със закуска в старинен викториански стил, улици с корони от дървета – има много класически романтични тропи в спокойната Савана. С всичките му предполагаеми призрачни места, това е идеалното място да се вкопчите здраво в някой специален човек. Разходете се ръка за ръка из историческите квартали, като спирате, за да видите как местните майстори сплитат палмови листа във формата на роза. Или просто се насладете на тихо време заедно, гледайки как лодките бавно се носят по реката.

Не пропускайте: Уют до камината или в леглото в елегантния Hamilton Turner Inn от 19-ти век, предлагащ гледка към парка и следобедно вино в салона.

№13 Санта Барбара, Калифорния

Благодарение на почти перфектния си климат и идиличния пейзаж (сгушен между пясъчните ивици на Тихия океан, изпълнени с палми и планините Санта Инез), този рай привлича двойки през цялата година. Можете да прекарвате дните си на плажа, да карате каяк заедно с морски лъвове или да се разхождате в Националната гора Los Padres. Любителите на виното не могат да пропуснат световноизвестните лозя в долината Санта Инес.

Не пропускайте: брънч във Four Seasons Resort The Biltmore Santa Barbara, където ресторантът с подходящо име Bella Vista предлага богато меню в романтична градина с изглед към морето.

№14 Монте Карло

Монако

Това европейско убежище знае как да накара сърцата на любителите на лукса да препускат, от бляскавите си казина и атмосферата на Френската Ривиера до пулсиращия екшън на Гран При на Монако. Кацнало на скала, където Алпите се срещат със Средиземно море, пълното с яхти пристанище на Монте Карло привлича с добре облечените двойки, които се разхождат край него. Насладете се на слънчевите плажове на Ларвото, шофирайте по Кот д’Азур или седнете в крайбрежно кафене, ядейки сладолед и мечтаейки един ден да отплавате.

Не пропускайте: Да се събудите в апартамент с изглед към морето в хотел Hermitage, последвано от потапяне в спа басейна Thermes Marins с изглед към Средиземно море.

№15 Барселона

Ах, любима Барса! Това отрупано с палми средиземноморско пристанище изобилства от готически сгради, авангардно изкуство и архитектура, както и авангардна каталунска кухня. Разходете се из дворовете и историческите задни улички на Готическия квартал или през проектирания от Гауди, Парк Гюел, преди да се насочите към километрите великолепна брегова ивица. Обиколете тапас баровете, отпивайки сангрия, преди да усетите световноизвестния нощен живот на Испания.

Не пропускайте:  Една от най-красивите гледки към Барселона, от Parc de Montjuïc.

№16 Прага

Замъци на върха на хълмове, каменни мостове от 14-ти век и древни катедрали с кули към небето – малко градове в Европа пленяват въображението с такава възхитителна наслада като Прага. Насладете се на тази приказна земя от прочутия Карлов мост, с лодка по бавната река Вълтава или докато се разхождате по средновековните калдъръмени алеи в търсене на кафенета в стил Ар Нуво. Отпуснете се с чешка вечеря на свещи и бира Будвар.

Не пропускайте: Интимната атмосфера и пищният бароков декор на Alchymist Grand Hotel and Spa, превърнат в дворец-хотел от 16-ти век в тих квартал под Пражкия замък.

№17 Санта Фе, Ню Мексико

На спокойна атмосфера могат да се насладят любителите на откритото, духовните търсачи и артистичните двойки- всички се тълпят в това скривалище във високата пустиня. Двойките могат да се разхождат из историческите кирпичени квартали или да изследват причудливите индиански художествени галерии на Canyon Road. Главният път към Таос, минаващ покрай изумрудени гори, хълмисти земеделски земи и Рио Гранде‚ е един от най-живописните пътища на Америка. Подправете вечерта си с музика на живо и фахитас на градския площад.

Не пропускайте: Елегантният хотел Rosewood Inn of the Anasazi, проектиран в югозападен стил, с камини от кива в стаите, за да можете да се сгушите през прохладните пустинни нощи.

№18 Аспен, Колорадо

От покрити със сняг върхове до главната улица от викторианската епоха, този планински град в Стария Запад примамва любителите на откритото с класическата атмосфера на Скалистите планини през цялата година. Влюбените птички могат да се катерят по планината Бътърмилк през зимата, да се разхождат из полета с диви цветя през пролетта или да участват в множество фестивали от такива за музика до такива за световна политика през цялото лято. Неговата, с право известна, социална сцена? Това е достъпно по всяко време на годината.

Не пропускайте: Снегоход до 3300м надморска височина за меню, вдъхновено от Алпите, и спиращи дъха гледки в Cloud Nine Alpine Bistro, един от най-романтичните ресторанти в Америка.

№19 Виктория, Канада

Наричан „Градът на градините“, Виктория притежава безупречни паркове и невероятни гледки към планината и океана. Градът може да са е само на един ферибот разстояние от Ванкувър, но се чувстват като друг свят, с историческата си атмосфера от 19-ти век. Подхранвани от местната кухня, любителите ще искат да посетят розовите градини в Beacon Hill Park и крайбрежната пътека по протежение на живописния Dallas Road, само две от ключовите места в най-подходящия за разходки град в Канада.

Не пропускайте: Вечерен чай в грандиозния Fairmont Empress, забележителност от 1908 г., вдъхновена от Великобритания, с ненадминато местоположение- на брега на вътрешното пристанище.

№20 Дубровник

Дебютирайки в тазгодишните топ 20, Дубровник движи възраждането на Хърватия благодарение на уникалната си красота. Край сапфирените води на Адриатика, древни крепостни стени обграждат реставрирани сгради от бял камък и мраморни улици. Изгубете се в скритите улички на Стария град, пълни със средновековни църкви, тайни площади и симпатични кафенета. Може да стане изключително туристическо в разгара на сезона, но това не е нищо, което гледката към скалистото Далматинско крайбрежие от бар край скалите или разходката по вековните стени не може да излекува.

Не пропускайте: Потопете се в полупрозрачните води на плажа Свети Яков, уединено заливче с камъчета, осигуряващо приветствана почивка от тълпите.

Източник: Travel+Leisure

Share