Огромна любов дари публиката на Лили Иванова на концерта ѝ във Варна

Огромна любов дари на примата на българската естрада Лили Иванова публиката във Варна на концерта ѝ в Летния театър в събота вечер, предаде БТА. Зрителите, сред които имаше много млади хора и семейства с деца, пяха и танцуваха на песните. Те аплодираха дълго певицата и нейния бенд след края на концерта. Извикаха ги три пъти на бис и след поклоните отново искаха изпълненията да продължат, скандирайки името на Лили Иванова. Тя им пожела да бъдат много щастливи. 

Това бе десетият концерт в рамките на тазгодишното национално турне на примата и нейния „Li Orchestra“. Всички аранжименти на песните за него са направени от композитора Ангел Дюлгеров, който свири на китари и цигулка, сподели певицата. Много от солата в концерта бяха поверени на цигуларя Орлин Цветанов, на пианото бе Огнян Енев, който свири и на тромпет и саксофон, Веселин Веселинов-Еко е на контрабас и бас китара, Росен Ватев – ударни и перкусии, а беквокалите са LaTiDa.

Концертът във Варна продължи повече от час и половина и включваше 17 композиции. В началото прозвучаха „Без контрол“, „Чуй душата ми“, „Да изгорим студенината“. Лили Иванова остана права на своя пулт през цялото време, като след всяко изпълнение и бурните аплодисменти, тя излизаше напред, за да благодари с вдигнати ръце. Силно аплодирано бе изпълнението на „Искам те“, придружено със соло на двете цигулки. След деветата песен публиката вече бе неудържима и остана права почти до края, пляскайки в такт с много от любимите си хитове, които последваха, и светейки с фенерчетата на телефоните си. С „Щурче“ Лили Иванова ги прикани и да запеят и остана по-близо до зрителите, подавайки им микрофона. Последваха „Детелини“ и „Панаири“, в които градусът на настроението се повиши още и всички останаха на крака, пеейки и танцувайки. 

„Последната ми дума ще е песен“, изпя примата, но след това бе извикана три пъти на бис, като някои от зрителите подсказваха какво искат да чуят. След всяко изпълнение певицата и музикантите се покланяха и накрая ръкопляскаха на публиката в отговор на нейната любов. 

Националното турне 2022 на Лили Иванова, чийто медиен партньор е БТА, започна в родния ѝ град Кубрат на 14 април и ще продължи до края на годината. Следват изяви в Созопол на 11 август и в Пловдив на 13 август. През октомври Лили Иванова ще пее в Хасково, Ямбол, Сливен, Смолян, Панагюрище, Сандански, Благоевград. През ноември – в Шумен, Русе, Добрич. Кулминацията на турнето е в в София на 4 декември.

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share