Плевен ще бъде домакин на 72-рия „Парад на модата“ на 3 юли

Плевен ще бъде домакин на 72-рия „Парад на модата“ на 3 юли. Модното дефиле ще събере част от цвета на актуалните родни създатели на мода, съобщи за БТА режисьорът Георги Ангелов.

Ще се представят общо 10 дизайнери. Сред тях са творци с престижни участия в ревюта в Италия, Испания, Гърция, Кипър, Дубай, както и утвърдени дизайнери, удостоени с престижната национална награда за мода “Златна игла”. Сред големите имена е Светла Димитрова, която е родена в Плевен и е сред основателите на „Парада на модата“ в родния си град. На сцената в театър „Иван Радоев” ще покажат най-нови колекции облекла модни къщи от Кипър, София, Варна, Плевен и Благоевград.

Сред гост-солистите са известният цигулар Чавдар Вълков – концертмайстор на Плевенската филхармония, танцовата формация „Адреналина” и др. Режисьор и хореограф на шоу-спектакъла е Георги Ангелов – дългогодишен актьор в Плевенския театър. Той основава и създава „Парад на модата“ преди 33 години и е известен сред модните среди и с това, че лично режисира в Националния дворец на културата модното дефиле на един от корифеите на световната мода – Пако Рабан, при гостуването му в София. Пред БТА Ангелов разкри, че след като е получил моралната подкрепа, създава и поддържа до днес „Парада на модата“ в България с цел изява на талантливите български дизайнери и популяризиране на съвременните модни тенденции у нас. Пресклуба на БТА в Плевен от години е медиен партньор на културното събитие.

В шоуто ще участват 30 момичета, подготвени за манекени и модели от Георги Ангелов, които ще танцуват с новите тоалети по негова авторска хореография. Музикалното оформление е на плевенския композитор и музикант Асен Антонов. Очаква се на парада да бъдат показани около 200 тоалета, които след шоуто веднага се разпродават.

Спектакълът ще започне от 20:00 часа на 3 юли, неделя, в салона на театър „Иван Радоев”. Места вече могат да се ангажират от касата на театъра, както и онлайн.

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share