Да запазиш стая в „Мулен Руж“…

Сред стотиците хиляди туристи, които посещават любимия Париж, огромна част от тях тайно (или не толкова) си представят, че прекарват една специална нощ в историческото кабаре „Мулен Руж“. За първи път това е напълно възможно да се осъществи. За символичната цена от 1 евро, желаещите да попаднат в сцена на Баз Лурман, могат да го направят още този юни, през платформата Аirbnb. 

За късметлиите е приготвенa специална стая, която никога до този момент не е била достъпна до широката публика. Преживяването включва още тристепенно меню от шеф-готвача на „Мулен Руж“, среща с примата на трупата Клаудин Ван Ден Берг и аперитив, сервиран на частната покривна тераса.

Благодарение на историка Жан-Клод Йон, интериорът на стаята пресъздава пика на френската култура – Belle Époque с неговите очарователни тоалети, пищни аксесоари и много, много танци. 

Черешката на тортата в това преживяване безспорно е и възможността за частен бекстейдж тур, среща с танцорите от шоуто Féerie и места на първи ред по време на спектакъла.

Декадентският символ на Париж отваря вратите си само за три индивидуални двойни нощувки на 13, 20 и 27 юни, а резервации могат да бъдат правени от 17 май.

Построена през 1889 година, една от най-разпознаваемите сгради, е била използвана за шумни, мащабни партита, а прочутият кан-кан е бил най-любим на публиката. След разрушителен пожар през 1915 година, сградата е построена наново и служи за кабаре. През 1999 „Мулен Руж“ представя шоуто Féerie с над 80 артисти, сякаш излезли от онова задъхано, красиво, пищно време на Belle Époque.

Кой знае, може би нощувка там служи за пътуване във времето. източник: Артакция

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share