„Бон Апети“ със специален епизод за афганистанската кухня

Афганистанската кухня е основният акцент в предаването „Бон Апети“ по 24Kitchen на 31 май (вторник). Гост на водещите Лора и Стоян в този специален епизод ще бъде афганистанката Сара Фаизи, която от години живее в страната ни. Тя ще разкаже откъде идва любовта ѝ към готвенето, какво е типично за афганистанската храна и защо определя България за своя втора родина.

Сара ще покаже рецепти за 3 нейни любими ястия от Афганистан – традиционна салата, кабули пилаф и шоле зард – десерт с шафран, който наподобява оризов пудинг.

„Основен приоритет за 24Kitchen е да отразява многообразието около нас, показвайки кулинарни традиции от цял свят. Щастливи сме, че именно предаването „Бон Апети“, което е местна продукция, ще излъчи специален епизод, посветен на афганистанската кухня. Смятаме, че така допринасяме за създаването на по-приобщаваща среда и в същото време вдъхновяваме зрителите ни да опознават различни култури“, каза Ирина Тотова, вицепрезидент и генерален мениджър на Disney за Балканите.

Инициативата се реализира в партньорство със Съвета на жените бежанки в България, който помага на бежанци и търсещи закрила у нас за успешната им адаптация и интеграция в обществото.

„Щастливи сме, че представител на бежанската общност може да покаже традициите и културата на своята страна пред толкова голяма аудитория. Това е още една стъпка към изграждането на по-добро разбиране в обществото към бежанците. Благодарим на 24Kitchen за възможносттa да представим афганистанската кухня чрез Сара Фаизи, която е пример за човек, намерил в България своя втори дом“, коментира Линда Ауанис, основател и председател на Сдружение „Съвет на жените бежанки в България“.

Гледайте специалния епизод на „Бон Апети“, посветен на афганистанската кухня, на 31 май, вторник, от 11:30 ч. по 24Kitchen с повторение в 16:30 ч.

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share