“Ритрийт” почивки карат хората да забравят ежедневието

Има почивки, които карат човек да забрави всичко, което е правил преди това. “Ритрийт” идва от английски и означава да се оттеглиш, да си починеш от всичко и да се свържеш с природата.

Повече за това какво е “ритрийт” разказа в ефира на Радио София Гергана Данева от “Дивото зове”. По думите й, събитията, които те организират са пълно оттегляне, но нищо не е забранено на хората, които се отправят на такава почивка.

“Принципно програмите са активни и интересни, тъй че хората не прекарват много време на телефоните”, заяви Данева и допълни:

“Ние в частност от “Дивото зове” организираме събития в четири посоки, в началото даже имаше идея да обвържем преживяванията с четирите елемента –въздух, огън, вода и земя. Но в крайна сметка се спряхме изцяло на повика на дивото и така си кръстихме и агенцията. Та, организираме събития, които включват сърф приключения, селски туризъм, йога приключения и ритрийти, ски туринг”.

Тя сподели, че предстои събитие, което ще включва ритуали, танци, медитация, йога и енергийни практики, като идеята на подобно преживяване е човек да намери отговори на въпросите, които си задава всеки ден вътре в себе си, да отключи блокажи и да открие свои неподозирани таланти.

“Много от участниците ни използват събитията да надскочат себе си и да излязат от ежедневието”, каза Данева и добави, че няма възрастови ограничения, но в повечето случаи са хора на възраст от 20 до 50 години. По думите й, за нея е изключително важно, водачите, които кани на събитията да са професионалисти и добри хора.

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share