Шаде: Повечето от песните ми са кратки истории за моята любов

Atrakciq.bg: Имах удоволствието да гледам и слушам Шаде от първи ред преди няколко години в София. Никога не съм виждала толкова сексапилна, ярка, топла, вълшебна жена. Пее за разбитите сърца като никой друг. 

Шаде обича да споменава, особено по интервюта (които дава все по-рядко), че единствената цел на музиката ѝ е да успява да повдигне хората от дъното. По време на концерта си у нас, малко преди да обяви музикантите, с които свири, с усмивка сподели, че това е групата, свирила на сватбата ѝ.

Е, бракът ми не продължи, но ето, музиката ще я има винаги.

Мисля си, че от романтичните моменти на всички хора, преживяни на неината музика, може да се монтира най-хубавият филм, точно като финала на „Ново Кино Парадизо“, например. Музиката ѝ ни пренася в тъмни барове, носи ни ухание на пури и мъжки парфюми, прилича на мъжки ръце с елегантни пръсти, които много добре знаят как точно да докосват и кога е моментът, в който просто трябва да те вземат на ръце и да те понесат… към Рая. 

Шаде е кралица. Родена звезда. Имала е късмета да слуша на живо незабравимите Jackson 5 в бара, в който работи.

Бях смаяна от публиката. Jackson 5 бяха магнит за децата, за майките, за мъжете, жените, за черните, за белите. Именно към такава публика съм се стремяла винаги.

Е, има я. С шест перфектни албума за 26 годишна кариера, музиката на Шаде е пример за изтънченост, топлота и изключителен професионализъм. От „Diamond Life“ до „Soldier of Love“, няма парче, което да не носи енергията ѝ.

Често е наричана асансьорна певица. Но това, мисля си, идва само от хора, които никога не са били способни да дишат перфектната смес от кожата на любимия и парфюма му. И да нямат нужда от нищо друго, за да живеят. Нали знаете? Онези моменти, в които си казваш:

Добре, нямам нужда от слънце, нито от звезди, приберете света… имам моя човек.

И тогава, по-красива от всякога, от небето се спуска богинята на музиката, за да ни припомни, че, да, това не е ordinary love.

А и нали все пак всички сме воини на любовта? Струва си да се борим за Нея. Дори да е само заради мига, в който гасим лампите и пускаме Шаде.

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share