Девет стъпки към щастието

Експертите са категорични, че ако перманентно се тревожим относно дадени проблеми, това несъмнено ще ни попречи да бъдем щастливи и удовлетворени от живота. Осъзнаването на този факт фактически се явява първата стъпка в правилната посока, водеща към дестинацията „Щастие“.
А ето още няколко:

Да се ядосваш е безсмислено

Когато се ядосвате, то вредите само на себе си. Вие си мислите обиди за другите хора, но реално тях това не ги трогва. Дори да не искате да общувате с такъв човек, простете му. Прошката е освобождение за вас самите, а не за другия човек.

Не можете да контролирате мислите на другите

Няма как да накарате някого да мисли като вас. Той просто ще приеме идеите ви и това е. Не можете да го карате да обича, чувства и действа като вас. Хората сме различни и именно това съдържа и нашата уникалност.

Не можете да промените миналото

Да мислите постоянно за миналото не е продуктивно. Вземете нужните поуки от него и продължете напред.

Не можете да промените света

Такива лозунги са напълно несъстоятелни. Винаги ще има събития около нас, които не можем да контролираме. Можете обаче чрез своите действия да подобрите обстановката около себе си. Правете всеки ден нещо малко за себе си, за близките си, за града си и ще видите колко по-добре се чувствате и сте щастливи.

щастие

Не можете да промените произхода си

Не си избираме родителите и те винаги ще бъдат част от нашия живот. Лоши или добри, те са ни дали това, на което са способни. Вземете добрите неща и ги доразвийте, а лошите просто редуцирайте. Можете обаче да избирате приятелите си, работата и партньора си. Направете качествен избор тук, а останалите неща, които не можете да изберете – просто ги приемете.

Не можете да не зависите от никого

Животът е устроен така, че да бъдем зависими един от друг. Можете да смените религията си, да напуснете работа или да започнете свой бизнес. И в тези ситуации отново ще бъдете зависими от други хора, просто защото реално или късно ще ги срещнете. Просто спрете да мислите за това.

Не можем да живеем вечно

Често сме улисани в работа, не отделяме достатъчно време за сън или почивка, но трябва да обръщате повече внимание на себе си. Не пренебрегвайте здравето си и давайте нужната почивка. Животът е за да го живеем, а не да тънем в работа. Не сме вечни и времето на земята ни е ограничено.

Не можем да угодим на всички

Приемете го, че не всеки ще е доволен от вас. Просто това е напълно нормално, защото хората сме различни и имаме различни представи за това какво е идеално. Просто бъдете себе си и не се тормозете за мнението на останалите.

Не можем да бъдем най-добри във всичко

Винаги ще се намери някой, който да бъде по-добър от вас в дадена област. Не се депресирайте от това, а просто вложете всичко от себе си в това, което правите. Живейте живота си и бъдете щастливи, той не е съревнование.

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share