Три от най-красивите европейски национални паркове

По време на пандемията природата и зелените площи са от съществено значение за нашето психично здраве и благосъстояние, като над 60% от възрастните намират облекчение от COVID-стреса в природата. Независимо дали става дума за ранно сутрешно бягане по природни пътеки или разходки по обяд до парка, природата е спасител от предизвикателствата, с които се сблъскваме непрестанно.

Мнозина започнаха да поставят под въпрос пътуванията сред природата.С обявяването на националните локдауни успяхме да разберем и оценим поразителните последици, които човешката дейност има върху природата, независимо дали става въпрос за емисиите, които произвеждаме при ежедневните си пътувания, до огромното количество ресурси, необходими за поддържането на определени индустрии.

За щастие има много различни възможности за посещение на зелени площи – като национални паркове, които по никакъв начин не вредят на природата и насърчават устойчивите решения за пътуване в цяла Европа.

Лох Ломонд и Тросачите, Шотландия

Пътуващите до Лох Ломонд, портата към Шотландското планинско пространство, ще бъдат напълно омагьосани от неговата хипнотизираща красота. От изумрудено зелените острови до поразителните горски брегове, Лох Ломонд разполага с всичко, което един любител на природата може да пожелае от национален парк.

Въпреки чувството на изолация, Лох Ломонд е много по-близо до цивилизацията, отколкото си мислите. Националният парк е изцяло достъпен с обществен транспорт, като е само на 50 минути път с влак от гарата в Глазгоу. След като пристигнете, ще видите множетсвото “автобуси”, които ще предоставят възможност на авантюристите да пътуват до Тросахи и Лох Катрин.

Неотдавна националният парк се ангажира с кампанията „уважавай парка си“, насърчавайки посетителите да обмислят собствените си действия, като поддържат парка чист и без отпадъци. Така че, ако сте екологичен пътешественик, който желае да изследва емблематичната красота на шотландските планини, Лох Ломонд определено е мястото за вас.

Шамони Мон Блан, Франция

Тази 200-километрова пътека е достойна за списъка на всички авантюристи. Посетителите имат лукса да изкачат и да се насладят на някои от най-невероятните върхове в Европа. Селото Шамони е известно и със своите ски курорти, снега и пленителна обстановка.

Простирайки се от старомодното ски село Шамони, през Швейцария и Италия, този маршрут има всичко: драматични изкачвания и също толкова удивителни гмуркания. Този маршрут е колкото предизвикателен, толкова и вълнуващ.

Национален парк Саксонска Швейцария, Германия

Въпреки името си Национален парк Саксонска Швейцария се намира в планината Елба. Това е чудесен вариант за екскурзия за пътешественици в цяла Европа, тъй като има различни маршрути до и от парка.

Паркът разполага с клисури, които се врязват дълбоко в ландшафта, както и масиви гори, създавайки перфектни местообитания за редица разнообразни видове, като рисове, видри. Националният парк има над 800 върха, включително планината Кьонигщайн, която се извисява над красив германски средновековен град със същото име.

Сякаш местата и чудесата на природата не са достатъчни, за да ви изкушат в Саксонска Швейцария, в националния парк се намира и хотел Helvetia, биохотел, който отговаря на нуждите на всеки екологичен пътешественик.

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share